老薑攪團 - 第一擊 - 吃喝玩樂濠江遊

會員聚會公告

版主: ecwebmaster, 三杉淳, 版管

老薑攪團 - 第一擊 - 吃喝玩樂濠江遊

文章LaLa 發表於 週六 8月 07, 2004 7:59 pm

老薑大人 建議 o黎緊呢個星期日(8月15日)過馬交食餐勁,唔知有冇人有興趣join呢?

日期:2004年8月15日 (星期日)
時間:一早出發,有興趣亦可早一日到或留多一日,但主要行程會集中星期日,早出發者到踄再電聯
交通:如果少人的話可能會到星期日先買飛,如果早一日出發敬請自行安排
住宿:如決定去兩日一夜,稍後公報決定住邊間,亦可自行安排
行程:未定,老薑大人,你快o的決定啦!但團友有興趣的話,亦可自行安排私人自費活動 :roll:
飲食:未定,應該包括葡菜,蟹粥,豬仔飽,禮記士多,燉雙皮奶,牛什,木糠布甸,葡撻,葡國燒烤 …… 等等等等 =P~

- 因為天氣熱,唔會行好多路,最主要都係食食食.
- 其實個活動都決定得好即興,所以行程都會比較flexible,唔一定要跟足全程.
- 我個人比較想兩日一夜(食多幾餐嘛 …… ),可能我會早一日去或留埋星期一o卦 ……
- 好多細節仲未諗到(我仲未放工o架 …),有興趣就報個名或者比個意見再夾夾啦!

:community::community::community::community::community::community::community::community::community::community:
LaLa
超級會員
超級會員

google adsense
Google

文章最愛夏生 發表於 週六 8月 07, 2004 8:50 pm

哎呀 #-o #-o
下星期日我身在順德呀~~~~
去唔到添~~ [-(

但係8月0既星期日去~~
會超多人同熱喎~~~~
頭像
最愛夏生
高級會員
高級會員

文章pace 發表於 週六 8月 07, 2004 9:16 pm

LALA姐姐....

我想去呀..不過唔知得唔得.....
最遲幾時覆你....????

我要食魚翅!!!
今期流行!每日更新日遊新聞 > 我的微博
經常更新!日遊猛料雜碎部落 > MY PACE TRAVEL
面書同好!日本自遊易FB專頁 > 日本自遊易專頁
頭像
pace
終極會員
終極會員

文章kelvin & kitty 發表於 週六 8月 07, 2004 9:23 pm

早幾個星期去食蟹粥,早幾天book咗 8:45,8:40去到,有20人在等位,8:50有位,但冇蝦,冇田鷄 (賣哂):evil: 鄰桌9:05坐低,仕應話冇粥,立刻媽聲四起--"等咗咁耐,賣哂粥",星期六,曰,請早 :)
頭像
kelvin & kitty
高級會員
高級會員

文章8c9 發表於 週六 8月 07, 2004 11:22 pm

可惜...已有約
頭像
8c9
高級會員
高級會員

文章三杉淳 發表於 週六 8月 07, 2004 11:43 pm

暑假兼係星期日, 我都知會超多人同好熱, 但大家年輕人, 梗係想玩就玩嘛! 邊計較得咁多呢?! 至於最遲幾時報名, 我諗星期五之前啦! 事關又要約定集合時間地點同統一行程, 決定食乜(呢樣野當然係少數服從多數)! 如果有意一齊去的話, 請先在此報個名!!! :D :D :D

其實基本上我和LaLa 一定會去, 不過諗住多d 人去可以食多一d 野, 兼且會比較熱鬧, 希望有多d 人響應吓啦!!! 8)
頭像
三杉淳
終極會員
終極會員

文章阿明 發表於 週日 8月 08, 2004 1:41 am

哎吔, 8月15日要去機場......送機, :x :x
又錯過活動添.... :x
頭像
阿明
普通會員
普通會員

文章rt 發表於 週日 8月 08, 2004 4:22 am

budget要幾多架?
頭像
rt
終極會員
終極會員

文章三杉淳 發表於 週日 8月 08, 2004 10:51 am

rt 寫:budget要幾多架?

咁又未知喎! 食方面又未定要食乜, 至於船票酒店之類, 等我今天隔吓價先話你知, 不過其實對於roy 少, 一千幾百....猶如垃圾, 一萬幾千....派俾乞兒, 錢呢樣野應該唔係問題卦?! :D
頭像
三杉淳
終極會員
終極會員

文章vampire 發表於 週日 8月 08, 2004 10:54 am

可唔可以順延一星期呀 [-o<
我8月15日唔得呀 :x
頭像
vampire
普通會員
普通會員

文章ecwebmaster 發表於 週日 8月 08, 2004 11:18 am

我打算於8月14-16日同亞媽去曹溪溫泉同丹霞山bor... 去macau都有諗過, 睇下報唔報到曹溪溫泉團先.

如果去macau, 我都想2日1夜, 上次見d朋友去d地方影相好有歐陸feel bor, 有冇專業攝影師一齊去呀? (ANDY??)
頭像
ecwebmaster
Webmaster
Webmaster

文章三杉淳 發表於 週日 8月 08, 2004 11:22 am

vampire 寫:可唔可以順延一星期呀 [-o<
我8月15日唔得呀 :x

吓~ 順延一個星期?! 係咪到時一定得先? 要問吓LaLa 妹妹至得喎!!!

如果網主大人肯去, 就梗加好啦! 我個人都唔太介意為網主改期!!! =D>
頭像
三杉淳
終極會員
終極會員

文章ecwebmaster 發表於 週日 8月 08, 2004 11:34 am

唔係wor, 如果我去係下個星期ok bor,如果唔去曹溪
頭像
ecwebmaster
Webmaster
Webmaster

文章rt 發表於 週日 8月 08, 2004 11:47 am

三杉淳 寫:
rt 寫:budget要幾多架?

咁又未知喎! 食方面又未定要食乜, 至於船票酒店之類, 等我今天隔吓價先話你知, 不過其實對於roy 少, 一千幾百....猶如垃圾, 一萬幾千....派俾乞兒, 錢呢樣野應該唔係問題卦?! :D

大佬
俾條生路黎行下好喎,
你咁講擺明嚴重誤導他人,我保留追究既權利! :evil: :evil:
頭像
rt
終極會員
終極會員

文章三杉淳 發表於 週日 8月 08, 2004 2:20 pm

ecwebmaster 寫:唔係wor, 如果我去係下個星期ok bor,如果唔去曹溪

知道! 我都極之唔希望要改期, 因為假期難就嘛! 但願網主大人可以去唔成曹溪..... 呀! 唔係, 係可以抽空同我地去澳門!!!!! [-o<
頭像
三杉淳
終極會員
終極會員

文章ecwebmaster 發表於 週日 8月 08, 2004 2:44 pm

i found the package at this link:
http://www.chinatravel1.com/zy/zyaomen-taopiao.htm

Did you guys know how to go to those beautiful places and dinning places?
頭像
ecwebmaster
Webmaster
Webmaster

文章vampire 發表於 週日 8月 08, 2004 3:52 pm

:x ~睇嚟~ :x 我真係要等下一次機會啦 #-o .各位玩得開心d啦 :roll:
今次我唔得,可以再等下一次既 =P~
頭像
vampire
普通會員
普通會員

文章LaLa 發表於 週日 8月 08, 2004 4:00 pm

Pace,因為我唔記得個”翅”字點寫,所以冇打到!其實我都好想食呀!去龍記好唔好?可以食埋炒鮮奶!=P~

Kelvin & Kitty,謝謝,mark低佢先! :P

靚網主,點只”專業攝影師”Andy,要再加埋”專業攝影師&澳門地膽”方蛇啦!你o地兩個o黎我就化”衡”個妝set”衡”個頭做臨時”磨爹lu"! :D 澳門大部份地方用的士做交通工具就OKo架喇!

兩個星期我都冇問題,咁 ... 請問靚網主幾時confirm到?

:community::community::community::community::community::community::community::community::community::community:
LaLa
超級會員
超級會員

文章最愛夏生 發表於 週日 8月 08, 2004 11:11 pm

我下星期日~~~唔會去順德lu~~~~~~~~~~ :P
so..free day!
頭像
最愛夏生
高級會員
高級會員

文章懵伯 發表於 週日 8月 08, 2004 11:32 pm

唉.....天意弄人....跟各位又緣口一面啦......

報告 ....... 懵伯剛完成澳門一日遊 ..... 回府即時匯報 .... 記得早 d 買定回程船飛 ...

下星期與口婆中山兩天遊 ..... 所以無法再戰金沙......希望下次啦....
做得唔多但錯得多
講得唔少亦錯唔少
懵伯
普通會員
普通會員

下一頁

回到 會員聚會

線上會員

正在瀏覽此版面的會員: 沒有註冊會員 和 1 位訪客