老薑攪團 - 第一擊 - 吃喝玩樂濠江遊

會員聚會公告

版主: ecwebmaster, 三杉淳, 版管

文章ecwebmaster 發表於 週一 8月 09, 2004 12:28 am

同家人商量過, 我地會係14同15號參加油麻地旅遊的
聚龍(火熱動感芭堤雅)歌舞show, 景山動感樂園, 金沙娛樂城, 澳門觀光塔Tea-Bufft 二天團, 仲包早,午, 晚餐同入場券, 船飛同酒店. $299起.

咁平價真係有d懷疑, 可能去到又話要加乜加物, 加埋導遊小費, 預$100 啦, 頂多 $500 攪惦.

我地仲可以向澳門留多一晚自己玩

大家有興趣嗎, 我聽日去報名睇下有無位.
頭像
ecwebmaster
Webmaster
Webmaster

google adsense
Google

文章ecwebmaster 發表於 週一 8月 09, 2004 11:02 am

CHECK 左啦, total $551, 仲有好多位.
頭像
ecwebmaster
Webmaster
Webmaster

文章三杉淳 發表於 週一 8月 09, 2004 11:15 am

heehee~ 俾返少少資料大家參考, 睇吓有冇興趣join 我地一齊過澳門飲飲食食:

日期 : 八月十五日 (星期日), 可以選擇即日來回 或 住一晚!
船期 : 去程 - 08:00am 回程 - 10:00pm (未確定)
集合地點: 中港碼頭 (尖沙咀中港城)
船票價錢: 約$135 一位(每程), 某君通知可能會取得discount!
住宿 : 視乎是否有人想住宿一晚, 君怡酒店 package (酒店連船票) 兩位收 $1060 (包早餐, 離境稅, 碼頭接送).
食乜 : 萄餐, 魚翅, 甜品 (去之前先確定, 總之要好食!) =P~
幾時報名 : 有意參加者, 請於星期四前在此處留言報名! 人數不限!!! :D

:wav: :wav: :wav:
頭像
三杉淳
終極會員
終極會員

文章1010 發表於 週一 8月 09, 2004 12:37 pm

平均每程$130

http://www.nwff.com.hk/chinese/ournews/ ... 0.asp?id=3

「澳門通」渡輪套票為旅客帶來各種優惠。只需購買「澳門通」渡輪套票,旅客便可同時得到一套來往香港至澳門的來回船票、博物館入場券,以及超過二十間商店及食肆的優惠券。「澳門通」每套只售港幣二百六十元。「澳門通」渡輪套票現正於各指定旅遊分社有售。
顧客服務電話專線:(852) 2131 8181 或 (853) 727 676。

平均每程$120

http://www.7-eleven.com.hk/b5/shop711/P ... anet_id=23

由2003年4月30日開始,7-Eleven將於其屬下之地鐵/九鐵/機楊共25家分店發售旅遊套票。包括:

售價 (套票優惠)
1. 新渡輪澳門通 - - 每套$240 (尖沙咀/澳門來回船票、海事/大賽車/葡萄酒博物館入場券及的士現金券,折扣達30% )
2. 新渡輪香港離島渡輪一日通 - - 每張$30 (一日內無限次來往中環、長洲、梅窩及坪洲)
3. 新大嶼山巴士即日通用票 - - 每張$32 (一日內無限次乘搭大嶼山巴士)
4. 山頂凌霄閣三合一娛樂套票 - - 小童$78/成人$118 (山頂纜車來回車票Ripley’s信不信由你奇趣館及超動感影院入場券,折扣達25%)

(唔知道仲有沒有!)

如果是政府華員會、工聯會會員:
★油麻地旅遊有限公司(優惠期至31/12/04)
查詢詳情25169968
澳門酒店加來回船票,每套優惠減$30(每次限購最多2套)

我相信仲會有更多優惠價錢。
K & W自遊自在
小寶寶 小寶寶 小寶寶
頭像
超級會員
超級會員

文章LaLa 發表於 週一 8月 09, 2004 11:35 pm

多謝1010老師o既資料,你o地兩位o黎唔o黎呀?

夏生,pace,係咪預埋你o地一份?

:community::community::community::community::community::community::community::community::community::community:
LaLa
超級會員
超級會員

文章最愛夏生 發表於 週一 8月 09, 2004 11:37 pm

嗯~~~~~~~~~~~~~~
諗緊~~~~~~~~~~~~~~~
頭像
最愛夏生
高級會員
高級會員

文章ecwebmaster 發表於 週二 8月 10, 2004 1:03 am

LaLa 寫:Pace,因為我唔記得個”翅”字點寫,所以冇打到!其實我都好想食呀!去龍記好唔好?可以食埋炒鮮奶!=P~

Kelvin & Kitty,謝謝,mark低佢先! :P

靚網主,點只”專業攝影師”Andy,要再加埋”專業攝影師&澳門地膽”方蛇啦!你o地兩個o黎我就化”衡”個妝set”衡”個頭做臨時”磨爹lu"! :D 澳門大部份地方用的士做交通工具就OKo架喇!

兩個星期我都冇問題,咁 ... 請問靚網主幾時confirm到?

:community::community::community::community::community::community::community::community::community::community:

各位, 今日去左報團啦, 不過係15同16號去, 先去珠海一日, 16號會去澳門自由活動, 應該join唔到你地啦....
頭像
ecwebmaster
Webmaster
Webmaster

文章kelvin & kitty 發表於 週二 8月 10, 2004 1:05 am

仲有去六記宵夜 http://www.go.to/lokkei
頭像
kelvin & kitty
高級會員
高級會員

文章最愛夏生 發表於 週二 8月 10, 2004 9:42 am

kelvin & kitty 寫:仲有去六記宵夜 http://www.go.to/lokkei

要去食宵夜
咪即係要早一晚去到過夜囉~~
今次好似係主打1 DAY~~~玩樂喎 :-?
頭像
最愛夏生
高級會員
高級會員

文章pace 發表於 週二 8月 10, 2004 10:11 am

LaLa妹妹....

我諗我都係去唔到喇...... ](*,)
今期流行!每日更新日遊新聞 > 我的微博
經常更新!日遊猛料雜碎部落 > MY PACE TRAVEL
面書同好!日本自遊易FB專頁 > 日本自遊易專頁
頭像
pace
終極會員
終極會員

文章神犬拉茜 發表於 週二 8月 10, 2004 10:41 am

老薑 & Lala 大人,

小弟聽日要北上謀生, 恕難從命。 [-o<
老薑,你攪大陸男仕之夜......... 吾,萬死不辭
為左保持出鏡率..嘻嘻~
頭像
神犬拉茜
初級會員
初級會員

文章LaLa 發表於 週二 8月 10, 2004 1:11 pm

拉茜,我唔係大人呀,老薑先係,我係小朋友o黎o架o乍! :P

老薑大人,生意淡薄o咼 ...... :cry:

LaLa
超級會員
超級會員

文章最愛夏生 發表於 週三 8月 11, 2004 5:21 pm

我都係唔去喇~~
sorry~~呢~
頭像
最愛夏生
高級會員
高級會員

文章1010 發表於 週一 8月 16, 2004 12:20 am

LALA,

返左黎未呀?
近日電腦有病毒問題, 頻頻壞機, 沒有及時回覆, 請原諒!
K & W自遊自在
小寶寶 小寶寶 小寶寶
頭像
超級會員
超級會員

文章LaLa 發表於 週一 8月 16, 2004 12:33 am

我仲以為老薑大人會番o黎主持大局 ...... 個團會順延至29號,有興趣請報名喇!

LaLa
超級會員
超級會員

文章travelpooh 發表於 週一 8月 16, 2004 12:33 am

1010 寫:LALA,

返左黎未呀?
近日電腦有病毒問題, 頻頻壞機, 沒有及時回覆, 請原諒!

係囉, 最後有幾多人去呢??
是否只有老薑同lala呢?? 噢~~~~~
頭像
travelpooh
至尊會員
至尊會員

文章LaLa 發表於 週一 8月 16, 2004 12:36 am

travelpooh 寫:係囉, 最後有幾多人去呢??

阿pooh,你唔記得o左老薑家有嬌妻,點會得我同佢去呀! :evil: :evil: :evil:

LaLa
超級會員
超級會員

文章travelpooh 發表於 週一 8月 16, 2004 1:41 am

LaLa 寫:
travelpooh 寫:係囉, 最後有幾多人去呢??

阿pooh,你唔記得o左老薑家有嬌妻,點會得我同佢去呀! :evil: :evil: :evil:

咁, 你跟埋去, 咪左住晒人地囉~~~~~
哈哈哈..........................
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
頭像
travelpooh
至尊會員
至尊會員

文章pace 發表於 週一 8月 16, 2004 2:11 am

8月29日......我飛左喇....又黎唔到添..... ](*,)

可以可以買兩包香蕉糕過我呀.....LALA妹妹 [-o<
今期流行!每日更新日遊新聞 > 我的微博
經常更新!日遊猛料雜碎部落 > MY PACE TRAVEL
面書同好!日本自遊易FB專頁 > 日本自遊易專頁
頭像
pace
終極會員
終極會員

文章LaLa 發表於 週一 8月 16, 2004 1:30 pm

travelpooh 寫:咁, 你跟埋去, 咪左住晒人地囉~~~~~
哈哈哈..........................
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

有其他團友o架嘛!!!!! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
pace 寫:可以可以買兩包香蕉糕過我呀.....LALA妹妹 [-o<

我都未食過,o係邊度買o架?

LaLa
超級會員
超級會員

上一頁下一頁

回到 會員聚會

線上會員

正在瀏覽此版面的會員: 沒有註冊會員 和 1 位訪客