大雄的日本世界第六次聚會詳情

會員聚會公告

版主: ecwebmaster, 三杉淳, 版管

文章大雄 發表於 週五 8月 16, 2002 1:47 am

由於報名人數聚多,現決定於2002年8月16日凌晨1時25分截止報名。

最後名單如下(有*表示可以幫手籌組節目)
大雄(*)、貓骨(*)、tony(*)、wahwa(*)、andy(*)、Winnie&好朋友(*)、快獸仔&好朋友(*)、ada & helen、小丙& freind、shirley、franky & polly、candy & friend、勞大少(*)、小朱朱、travelpooh、sklam、ritafong、瑪姬加古山&肥仔(*)、Kabee、大石&好朋友(?)、vicky & sam & friend (*)、Koala、小妹、phyllis & 3 friends、Lisa & friend、biebie、文文、cn、大貓、第一次自助遊的小妹妹& friend、cardin_yan、小琪、bee、nelson
**截止時人數49人

日子方面選擇方面(在留言無註明的人當兩日都得),結果如下:
15/9:43人表示可以參與
29/9:48人表示可以參與
所以,現選擇2002年9月29日(星期日)下午兩點到晚上十點舉行聚會。未能出席的網友,請先知會一聲,因要預算食物,最遲請於聚會舉行前一星期確實。

舉行地點暫定為鑽石山地鐵上賑P河明居住客會所。如網友們另有更好提議,請提出。

費用方面,以上次經驗計算(上次聚會每人80多元,包括場地租金、飲品和晚
頭像
大雄
高級會員
高級會員

google adsense
Google

文章Tony 發表於 週五 8月 16, 2002 1:36 pm

To Andy:
你今次會唔會帶上次本相薄去聚會? 今次唔知你又要講解幾多次呢! 不如你錄隻VCD去播啦!
C.K.Tony - 一個只懂按快門的小子
http://www.fotop.net/tonychung
頭像
Tony
普通會員
普通會員

文章Tony 發表於 週五 8月 16, 2002 1:39 pm

嘩! 比上次多成倍人,今次影大合照都唔知見唔見到自己,利害...
C.K.Tony - 一個只懂按快門的小子
http://www.fotop.net/tonychung
頭像
Tony
普通會員
普通會員

文章小丙 發表於 週五 8月 16, 2002 2:29 pm

大雄:
勞大少的"貧乏之旅"或"高級貧乏之旅"呢?這個環節不能少,一些網友及我都會準備紙/筆去抄下勞大少的經驗的。拜託,不要漏了。
小丙
高級會員
高級會員

文章travelpooh 發表於 週五 8月 16, 2002 5:36 pm

hi,冇見好耐喇,到時我都會帶d京滬行的照片來.
(不是日本的,是祖國啊, 你地覺得如何?? 會唔會唔o岩大會主題呢??!!)
:-?
頭像
travelpooh
至尊會員
至尊會員

文章s h i r l e y 發表於 週五 8月 16, 2002 5:38 pm

大合照o麻.....
唔好分兩排企喇. 唔係真係好難搵番自己.
分幾排, 好似在足球場D椅咁
後排最高, 二排低D, 三排再低D, 四排又再低DD...
企到去相機前 :lol:
唔好side左前面一片空地丫o麻
S H I R L E Y - 姑姑梅
姑 姑 梅 寶 集 社
圖檔
頭像
s h i r l e y
普通會員
普通會員

文章travelpooh 發表於 週五 8月 16, 2002 5:39 pm

雖然好似好多人,不過,我諗有d早到,有d遲到,都唔會成日都會40幾人吧, 哈哈, 不過, 我就準備全日係度了.
:razz:
winnie, 拜託晒你喇.
:-)
頭像
travelpooh
至尊會員
至尊會員

文章travelpooh 發表於 週五 8月 16, 2002 5:44 pm

大雄,
是否好似上次, 之後再email confirm的??
我下星期尾就出發了,要兩個星期之後先再上來呢!!
頭像
travelpooh
至尊會員
至尊會員

文章ANDY 發表於 週五 8月 16, 2002 7:02 pm

to tony
應該會, 仲可能會帶埋之前幾次果d添! vcd就應該無喇!
不過都係睇o左你同franky 果d先. 今次可能到你要講幾次喇!
頭像
ANDY
高級會員
高級會員

文章Winnie 發表於 週五 8月 16, 2002 7:28 pm

大雄
你重漏o左Tony既'東北祭典之旅'既相薄喎.
Winnie
普通會員
普通會員

文章franky 發表於 週五 8月 16, 2002 11:46 pm

喂喂,

點可以漏左小妹個夏之北海道o家!!!

我而家都唸緊帶唔帶之前二月個冬之北海道呀... 因為之前o個一次聚會都冇太多時間俾大家慢慢睇.

franky
頭像
franky
普通會員
普通會員

文章大雄 發表於 週六 8月 17, 2002 12:08 am

先黎發表下無關係o既個人意見先!
支持三更制!!三更唔係恐怖果個,係看更的返工三更制!點解?因為呢期做到死,已經兩日都十二個鐘,正宗兩更制!唉~~~

好,入正題!節目呢,有:
真人遊記show及相片展示,包括有
1.franky阿爾卑斯之路
2.travelpooh京滬行照片
3.Tony既'東北祭典之旅
4.小妹個夏之北海道
其他:
大石主持「大石流日語講座」
勞大少的"貧乏之旅"或"高級貧乏之旅"

提議:
日遊新路線研討(利用andy那大地圖)
小組式遊戲(唔知有無人有日本版的大富翁呢?有都幾好架喎!哈哈!),另外如日式的玩意(好似我上次副電車go牌咁)
抽獎(不強迫性要求參與者帶一人帶一份小獎品來,食飽飯抽下獎)
問答比賽(有人會捐獎金/獎品嗎?不如大貓主持,呇雩g驗呀!)

pooh唔使再confirm喇你,你係鐵膽,預梗你呢!29號,mark實喇!

靚女,拜托妳兩星期後去book function room喇!960蚊房租可以我地幾個相熟的先夾啊!
頭像
大雄
高級會員
高級會員

文章Winnie 發表於 週六 8月 17, 2002 12:10 am

Franky
如果你帶埋就梗係好啦, 不過就辛苦你o刺, 你個日係咪休息o架.
Winnie
普通會員
普通會員

文章Winnie 發表於 週六 8月 17, 2002 12:19 am

大雄
你記錯啦, 係用房前2星期先可以訂, 即係9月15日才可訂, 我會係o個日一早去會所等妎}門, $960我出住先啦. 遲d我想報o左名既朋友講出呇a大約o黎到既時間.
Winnie
普通會員
普通會員

文章勞大少 發表於 週六 8月 17, 2002 1:20 am

winnie姐,book房既事就拜託您la,今次又要辛苦您la.

小丙,多謝您咁支持小弟.小弟一定盡我所能,去諗一個新貧乏之旅嫁la.

大雄兄,問題遊戲係整百萬富翁日遊版定係群龍奪寶日遊版ar?小弟想做智囊團ar.:-D
頭像
勞大少
超級會員
超級會員

文章小丙 發表於 週六 8月 17, 2002 11:59 am

勞大少:
好感動呀。我一定會洗耳恭聽的。:D
小丙
高級會員
高級會員

文章小妹 發表於 週六 8月 17, 2002 1:26 pm

franky, 小妹咁耐無出現,你都重記得我……d相,真係感動!我好辛苦地從過千張相中濃縮了七本細相簿的精華了,到時大家交換黎睇啦!

大雄,你竟然無提小妹d相,唔祭呀!我要撜地呀。。。哈哈!謂番正經先,有無收到我的e-mail?係咪忙於係洞穴找mouse唔得閒呀?
頭像
小妹
普通會員
普通會員

文章bigcat 發表於 週六 8月 17, 2002 10:46 pm

franky:
你就一於帶埋二月北海道雪祭D相啦,加埋小妹同cn夏之北海道就最正。

大雄
問答比賽 ﹖﹖﹖﹖好驚呀,我做答得o吾得,我o吾識問問題架架架.......(開始漏口),仲有我會帶一份北海道小小小禮物做見面禮。

bigcat
頭像
bigcat
普通會員
普通會員

文章travelpooh 發表於 週六 8月 17, 2002 11:20 pm

大貓,
你又會帶d咩相呀??
會唔會有北海道的呀??
我都有打算出年暑假去.
頭像
travelpooh
至尊會員
至尊會員

文章bigcat 發表於 週六 8月 17, 2002 11:31 pm

ah pooh
帶埋D相,都好喎,你出年去北海道,我都有咁打算,希望儲到錢。
頭像
bigcat
普通會員
普通會員

下一頁

回到 會員聚會

線上會員

正在瀏覽此版面的會員: 沒有註冊會員 和 1 位訪客