大雄的日本世界第六次聚會最終確認

會員聚會公告

版主: ecwebmaster, 三杉淳, 版管

文章訪客 發表於 週二 9月 17, 2002 1:17 am

各位已報名參加聚會的網友請注意,聚會詳情如下,現請各位於2002年9月23日或之前向我發出電郵nobita@nobitaworld.com作最終確認,電郵內請加上你的名字(網名都得喇),確實人數,聯絡電話,預計到場時間(第一次集合/第二次集合)。
聚會地點:鑽石山星河明居住客會所
聚會日期及時間:2002年9月29日(星期六)下午二時至晚上十時
集合時間:第一次集合時間/當日下午二時正荷里活廣場商場三樓有線電視counter外集合(面對星河明居平台入口);第二次集合時間/當日下午五時正相同地點
費用:每人約100元左右,進場先付,多除少補(包括租場地費用、當日飲品和晚嚏A全部實報實銷)
另請注意以下事項:
1.因場地為私人住宅會所,請各位當日遵守有關場所的守則,保持公德和地方清潔
2.為免提供場地的網友需多次出入迎接來客,是次聚會只設兩個集合時間,逾時不候,亦不個別安排迎接
3.當日晚擘w為荷里活廣場內pizza hut到會,如有網友需特別的食物安掛,請先email說明,但為遷就多數網友,非特別理由,將不另作處理,見諒
4.當日將舉行抽獎環節,建議網友帶同一份不少於10元價值的禮品到場(十蚊店都大把野可以買得)。攜來禮物種類及價錢不是強迫,請自願安排,但為公平起見,有帶禮物的網友將獲兩次抽獎的機會,一般者只得一次
5.當日的聚會流程如下(如對環節另有提議,請email說明):
1400-1415 :會場準備,第一次集合
1430 :正式開始
1430-1700 :
「眼睛去旅行I」由各攜同相簿出席的網友分別講解有關行程和相片展示,講解完畢後另有詳細睇相時間
「高級貧乏之旅」主講勞人少及有興趣參與的網友
「大石流日語教室」主講大石、大雄
1700-1705:第二次集合
1705-1900:
「眼睛去旅行II」
「日遊通問答比賽」,小組式日遊問答比賽,誠徵獎品贊助
1900-2000:晚
訪客

google adsense
Google

文章大雄 發表於 週二 9月 17, 2002 1:24 am

唔好意思,上面個message我出的,唔記得入名!
頭像
大雄
高級會員
高級會員

文章Vicky 發表於 週二 9月 17, 2002 2:05 pm

大雄,對不起,我近排忙到死,有返工無放工,我諗我唔可以擔任籌備委員啦,到時唯有擔任完場時的清潔工人吧,真萬二分抱歉!
Vicky
普通會員
普通會員

文章小妹 發表於 週二 9月 17, 2002 2:47 pm

大雄,小妹會贊助 「日遊通問答比賽」獎品一份.
重有,9月29日不是星期日來嗎?究竟是(星期六) 定 (星期日) 舉行呢?

<font size=-1>[ 這篇文章被編輯過: 小妹 在 2002-09-17 14:53 ]</font>
頭像
小妹
普通會員
普通會員

文章Winnie 發表於 週二 9月 17, 2002 4:34 pm

大雄
呵~~你比小妹捉到你o既錯誤, 要
Winnie
普通會員
普通會員

文章勞大少 發表於 週三 9月 18, 2002 12:04 am

大雄兄,小弟都贊助"日遊問答遊戲"既獎品一份la.
有獎品會玩得落力d嫁.:-D
頭像
勞大少
超級會員
超級會員

文章大雄 發表於 週三 9月 18, 2002 12:59 am

多謝兩位善長仁翁,勞大少和小妹!
咩話?錯咩?o下?無錯呀!哈哈!(而家有edit弁酮[嘛!)
小妹、勞大少、vicky和sam,請問你地幾位打算邊個集合時間黎?請email我!
頭像
大雄
高級會員
高級會員

文章大雄 發表於 週三 9月 18, 2002 1:01 am

哎呀!唔記得入名的message無得改添!
哦?果message我寫o既咩?呵呵~~
更正:各位請注意,9月29日應為"星期日"
頭像
大雄
高級會員
高級會員

文章travelpooh 發表於 週三 9月 18, 2002 1:02 am

呵呵,唔執輸,我都會贊助"日遊問答遊戲"既獎品一份啊.(不過,要到時d痴呆病冇發作才好呢)
:razz:
小妹,是否你問過我大陸的行程呀??
大雄果度,好耐冇去,找不到,又忘了是否你呢?!
:-?
頭像
travelpooh
至尊會員
至尊會員

文章勞大少 發表於 週三 9月 18, 2002 1:05 am

大雄兄,"醫"左俾您la.小弟同網友kenji都係二點蒲頭ar.:-D
頭像
勞大少
超級會員
超級會員

文章小妹 發表於 週三 9月 18, 2002 2:14 pm

Pooh, 就是小妹了!不知可否copy你張行程表在聚會時俾我?尢奇是在交通那方面,因為無乜慨念呢。感激!感激!
頭像
小妹
普通會員
普通會員

文章瑪姬加古山 發表於 週五 9月 20, 2002 1:13 am

hello 各位好,

好耐無蒲頭tim,唔嫌棄的話我都贊助禮品一小份(真係小禮物,不過我保證坅Y坐飛機番香港o既)

小瑪姬
瑪姬加古山
普通會員
普通會員

文章Vicky 發表於 週六 9月 21, 2002 12:09 pm

大雄,是不是人人都要準備份禮物?是不是要日本貨?
Vicky
普通會員
普通會員

文章大雄 發表於 週六 9月 21, 2002 2:10 pm

禮物不是強制的,自願喇!咩貨唔緊要,價錢亦係,最好有心思喇!
禮物會用來最後抽獎和問題比賽作獎品用,所以有興趣出幾份禮物都唔拘架!
頭像
大雄
高級會員
高級會員

文章wahwa 發表於 週六 9月 21, 2002 6:58 pm

當日一定到 ~ 預埋我個位o丫 ~~~ !

大雄、Winnie ~
有無o野我可以幫下手呀!因為星期六我放假好得閒,有就打手提比我喇!

呀 ~ 抽獎禮品加多我一份喇!
wahwa
新會員
新會員

文章訪客 發表於 週日 9月 22, 2002 1:31 am

小妺,
如果方便,你就比個e貓地址我啦.(當然係e貓比我啦).
我除左行程表,都仲有一d website可以比你的.
你是否都是去北京,上海,周莊呢??
訪客

文章訪客 發表於 週日 9月 22, 2002 1:36 am

上面果個係我,不過,唔知點解冇左名.
小妹,我係另外果度開左新topic,你可以直接e貓比我,或者係果邊講啦.
訪客

文章travelpooh 發表於 週日 9月 22, 2002 1:37 am

上面係我,travelpooh.
又唔比入名同密碼,又冇名,又冇得delete,激死.
頭像
travelpooh
至尊會員
至尊會員

文章travelpooh 發表於 週日 9月 22, 2002 1:37 am

上面係我,travelpooh.
又唔比入名同密碼,又冇名,又冇得delete,激死.
頭像
travelpooh
至尊會員
至尊會員

文章大雄 發表於 週日 9月 22, 2002 2:36 am

wahwa,咁妳係咪當日兩點就到果隻?
pooh,係度踩場?作死呀?
頭像
大雄
高級會員
高級會員

下一頁

回到 會員聚會

線上會員

正在瀏覽此版面的會員: 沒有註冊會員 和 1 位訪客