大雄的日本世界第六次聚會最終確認

會員聚會公告

版主: ecwebmaster, 三杉淳, 版管

文章大雄 發表於 週四 9月 26, 2002 2:11 am

Emily:既然靚女同呇n朋友都support妳,我無藉口唔support埋妳架,咁夠三人喇!有時間黎的話,請儘快睇返哂所有同今次聚會的相關詳情,之後立即給我一個email confirm!要快喎!

文文:請問係咪會帶個擴音機黎呢?

瑪姬:係咪會帶notebook呢?

以下人士仲係通緝中:
phyllis & 3 friends、第一次自助遊的小妹妹& friend、cardin_yan

請注意,星期五就要book食物,仲唔confirm到時唔夠野食就大近視呀o下!
頭像
大雄
高級會員
高級會員

google adsense
Google

文章rt 發表於 週四 9月 26, 2002 1:58 pm

大雄
如果九點前走,係咪無得抽獎同影相?
頭像
rt
終極會員
終極會員

文章Emily 發表於 週四 9月 26, 2002 7:00 pm

雄兄&WINNIE,多謝支持!!無以為報咁話!!:D SORRY ah咁遲覆係因為我o個日要開ot,到依家都未confirm半日定全日,but我5:00一定到,希望我突然趕到2:00,唔想miss任何環節!我可以協助清理場地.THANKS!!

P.S.我唔知呢個價錢算唔算平,晒3R每張$0.5,沖印每筒$6,數碼相$1張…如幫到手請出聲,義不容辭!!
圖檔

:hug:
頭像
Emily
高級會員
高級會員

文章瑪姬加古山 發表於 週四 9月 26, 2002 9:28 pm

各位,notebook無問題,唔駛擔心。

大雄,
有件好緊要o既事就係,被通緝者可能唔知到被通緝喎。因為我都係肥仔(男朋友仔)講俾我知,我先識過黎呢邊睇嫁咋!! 不如你過討論區發多次黃榜通緝好d喎!

小瑪姬
瑪姬加古山
普通會員
普通會員

文章franky 發表於 週四 9月 26, 2002 9:50 pm

Emily,

你的價錢真的超平, 我家住西灣河, 大約10元沖哂費, 每張相大約6毫, 我都已經覺得非常之平, 而且相比其它的店鋪都平.

但原來你的仲平.

啊!! 你那裏有冇大相送呢? 我這裏可每筒送一張12R或2張5R.

Franky
頭像
franky
普通會員
普通會員

文章Winnie 發表於 週四 9月 26, 2002 10:34 pm

franky
我每次去完旅行都係去中環曬相, 逢星期三同日都免沖費, 每張相約$0.78, 有大相送.
Winnie
普通會員
普通會員

文章勞大少 發表於 週五 9月 27, 2002 12:05 am

大雄兄,係咪個個人都要帶份禮物仔黎進行抽獎ar?:D
頭像
勞大少
超級會員
超級會員

文章大雄 發表於 週五 9月 27, 2002 12:55 am

瑪姬さん:唔係喎,呢幾位被通緝的如phyllis & 3 friends、第一次自助遊的小妹妹& friend、cardin_yan都係呢邊o既人喎!

royさん:抽獎都應該係九點後先舉行喇,大合照都係,黎個同你的小合照就大家安排下喇!另外,日遊問答大賽決賽打算飯後先舉行喎!

Emilyちゃん:咪叫雄兄喇,攪到以為去左銅鑼灣搵浩南咁!咁我暫定都係預妳第二轉喇!如第一轉就黎到,請自己蒲頭!

勞大少さま:唔溫書!咪講左出於自願,價值原則上不限,但請花心思!凡帶禮物來者(不論份數),都可以多一個抽獎機會(公平d)

另外,公佈一下,經與數人相討後,凡到場早走者,請付場地費用。場地費用960元正,將除以最終確認人數(至呢一刻有40人(ada是一家三口計三人)),即約每人24蚊(預計),另因會有飲品提供及方便計數,建議每位計30元。(**如有異議,請立即提出)。而無論第一次集合到場或第二次集合到場者,如有用嚏A將付「全部費用 - 已收早走網友已付的錢 / 再除以餘下人數」。亦為方便計數及於晚幫e來時付錢,請已確定全日在場朋友入場先付100元予當日指定為大會收數人的網友,該筆錢實行多除少補制,如未到散場已走者,多除的將會委託指定網友集中代存並安排退款,或如少補者,你將會由網上追數佬追到你唔比都唔得!哈哈!又或者如遇有餘數者,將餘數(不論多寡),作為日遊問答大賽冠軍的獎金(得兩蚊都唔奇) (**呢樣亦係,如有異議,請立即提出,話哂係講錢,無謂到時要爭拗,話哂攪親聚會都係大家義務攪的)

至於由我主摧的「日遊問答大賽」,暫定於晚上約六時舉行初賽,請各位入場時先組合約三至四人一小組向指定負責人報名。預計約10隊人,初賽第一回合先選五隊出線,再進行第二回合,選出兩隊進入決賽。決賽將於晚飯後舉行。冠軍隊將會得到獎品(價值無人知),預定於當日收集來抽獎的禮物中選出數份比較有份量的作為獎品。而餘下的獎品將用作抽獎用。

至於可用作抽獎用的獎品多寡,就靠各位喇!多d帶黎多d人開心!注意,早走的朋友亦可參加抽獎,未能領取的禮物將搵人負責安排。
頭像
大雄
高級會員
高級會員

文章勞大少 發表於 週五 9月 27, 2002 1:14 am

大雄兄,收到la.今次辛苦晒您la.:-D
頭像
勞大少
超級會員
超級會員

文章文文 發表於 週五 9月 27, 2002 1:44 am

嘩!!今次節目好豐富啊!!!!大雄~~好厲害!!!
大雄~你講既擴音器,我吾知我公司個種算吾算,因為呇n似A4企向度,有6-8吋厚度左右.呢個係喇叭,另配一個無線咪!<~~
文文
初級會員
初級會員

文章travelpooh 發表於 週五 9月 27, 2002 2:08 am

文文,
我諗andy多數都要用,吨W次已經好旺場,我諗今次仲犀利.
不過,你都係睇下大雄同andy點啦.
大雄,
勞大少唔係冇溫書,吤i能係痴呆病發作呀,你忘了吨w經中左我d痴呆病毒嗎?? 哈哈.......
"雄兄,雄哥",都唔錯o番,到時係鑽石山一行十多二十人,哈哈,一聲雄哥,會唔會有人當係鑽石山浩南出現??
頭像
travelpooh
至尊會員
至尊會員

文章大雄 發表於 週五 9月 27, 2002 2:20 am

文文,如果唔太重,又妳方便,請借來。如有困難,無亦無妨。到時大家坐埋d傾囉!
頭像
大雄
高級會員
高級會員

文章勞大少 發表於 週六 9月 28, 2002 12:21 am

travelpooh,痴呆病真係不知不覺發出黎.諗住事隔上次聚會一排會冇事la.點知又發返.
travelpooh,小弟幾時先會痊癒ar?係咪真係要得到大智慧先可以簡熰個不治之症ar?:D
頭像
勞大少
超級會員
超級會員

文章文文 發表於 週六 9月 28, 2002 1:34 am

個咪應該可以借到!!明天放工就會帶埋坁薽峊
文文
初級會員
初級會員

文章Winnie 發表於 週六 9月 28, 2002 7:32 am

文文
個部機係咪香港用開的3腳頭? 我會帶個拖板去, 請放心.
Winnie
普通會員
普通會員

文章大雄 發表於 週六 9月 28, 2002 5:22 pm

勞大少,請準備好你的「高級貧乏之旅」的材料,暫時安排在第一個環節進行。

會帶相簿來參加「帶你眼睛去旅行」環節的朋友,請帶齊你的相簿,並於到場時先行報到。

tony、wahwa、文文、勞大少,如有時間,請於點半到場幫手。謝謝!

其他網友請於二時/五時準時到場。

又到講錢時間,大家睇清楚,經相議後,會食埋晚尷犖穭矷A進場請先付HK$100.00(埋數後多除少補),只到場不吃晚尷滿A每位HK$20.00(ada一家三口只作短暫逗留,只需付一人費用),另有特別來賓一位,將不收取費用(香港的旅業都係靠我地好d,哈哈!至於來者何人,明天分曉,今晚唔使專登問我架喇!)
p.s.經靚女初步計算,費用應不超出HK$100.00,但為方便計算及找贖,故先付整數費用,如有餘款,將安排找贖。
頭像
大雄
高級會員
高級會員

文章大雄 發表於 週六 9月 28, 2002 5:24 pm

以下為明天聚會的程序表
13:30 – 14:00 場地佈置
14:00 – 14:15 第一次集合
14:15 – 14:30 進場登記/預繳費用/填寫抽獎券/
日遊問答大賽報名/介紹等
14:30 – 14:45 勞大少的「高級貧乏之旅」
14:45 – 17:00 各網友的「帶你眼睛去旅行」I
17:00 – 17:15 第二次集合/進場登記/預繳費用/填寫抽獎券/日遊問答大賽報名/介紹等
17:00 – 18:00 各網友的「帶你眼睛去旅行」II
18:00 – 19:00 「日遊問答比賽」第一回合及第二回合比賽
19:00 – 20:00 晚嶽伅
頭像
大雄
高級會員
高級會員

文章scklam 發表於 週六 9月 28, 2002 5:48 pm

大雄君,

在集合地點是否會有塊牌寫住聚會個名呢?事關我今次係第一次參加,未見過大家,恐妨會走左去第二個團體度。
scklam
普通會員
普通會員

文章cn 發表於 週六 9月 28, 2002 6:13 pm

Scklam,

睇下以往聚會既資料吧:
http://www.nobitaworld.com/jworld/special/special.htm
頭像
cn
高級會員
高級會員

文章travelpooh 發表於 週六 9月 28, 2002 6:23 pm

大雄,
唔知係唔係我眼大睇過龍,好似唔見你有講集合地點在鑽石山邊一度??
是否都係上次cable-tv果度呀??
:-?
(另外,有封e貓,你覆左我未呀?)
「帶你眼睛去旅行」環節是否有帶相簿都要參加的?? 我今次帶的都係祖國照片,好似唔係幾o岩主題o番. 而且, 我都仲係死唔斷氣呀.
:-)

scklam,
唔洗驚o架,如果好似上次,係cable-tv果度,你會見到一大班人,傻下傻下咁三五成群咁係度,就係o架喇.
如果唔肯定,就大叫一聲"雄哥係邊呀??",一定會有人應你o架!!!!
:razz:

各位,
你地估下特別來賓會唔會係杏子呢??(已來過兩次了) 又或者係知子呢??(好耐都冇坋灡坐F)
頭像
travelpooh
至尊會員
至尊會員

上一頁下一頁

回到 會員聚會

線上會員

正在瀏覽此版面的會員: 沒有註冊會員 和 1 位訪客