大雄的日本世界第六次聚會終了

會員聚會公告

版主: ecwebmaster, 三杉淳, 版管

文章wahwa 發表於 週二 10月 01, 2002 8:57 pm

上面個訊息是我發o架!
wahwa
新會員
新會員

google adsense
Google

文章Winnie 發表於 週二 10月 01, 2002 10:01 pm

亞pooh
你d痴呆症發作, 唔怪你, 但係你唔好誤導貓骨劭地o拉, 文文淨係拎個擴音機o黎咋, 呇Pwahwa係講緊劭地果組勝出而得到o既禮物呀, 好似係ANDY送出o黎o既旅遊書, 唔係相簿.
Winnie
普通會員
普通會員

文章小妹 發表於 週二 10月 01, 2002 10:14 pm

首先緊係要發表致謝詞先啦,多謝大雄百忙中都發起聚會及各位朋友仔幫手協助籌辦出一個咁精彩的網聚.小妹下次不會遲到了,真係好遺憾聽不到勞大少的貧乏之旅呢.

重有要多謝大家咁俾面小妹那張過份詳盡,每次一出都俾人笑到面黃的行程表啦,真係估唔到印了四張出來都唔夠派.

至於行程中用到的discount e-coupon網址,遲d整理好我會另開新欄 post 出來.

wahwa, 我那部傻瓜機是 MINOLTA RIVA ZOOM 135,不過現在 MINOLTA 好似出到 ZOOM 160了.

pooh, 我本相簿攤出來咁耐,你都看不見,你的痴呆真是越來越嚴重了.北京之旅,我想會是有生之年不日進行吧,明年可能會去飛驒一帶賞楓先呢!

重有, 我都好似感染了ah pooh 的痴呆症,聚會時好似答應好多人話會補返d資料比呇a,但我完全忘記了應承了誰人?請有關人仕挺身出來指証小妹吧!
頭像
小妹
普通會員
普通會員

文章小丙 發表於 週二 10月 01, 2002 10:27 pm

各位:
我返來了。
一看你們的相片,就知道大家玩得很盡興了。我在對岸都玩得很開心,又是一大袋,二大袋的回到香港,今日仲有D意外收穫添。希望快D可以睇到大雄出的聚會網頁。
小丙
高級會員
高級會員

文章Winnie 發表於 週二 10月 01, 2002 11:08 pm

小妹
原來你淨係print o左4張咋, 好在我都搶到張, 真好彩! 係呀, 你話幫我搵'神戶牛柳'同'花心牛肉火窩'網址o架, '花心'o既我已搵到o刺, 不過張e-coupon只係用到10月尾, 我11月中才去, 真係慘! 你有時間請幫我搵埋'神戶牛柳'網址o拉, 唔該晒.

小丙
你返o黎o拉, 點解唔早d返或遲d去呢? 雖然我抽唔到你d禮物, 不過好似好多喎, 你好犀利呀! 兩日已經可以出百幾二百條問題, 真係服o左你o刺.

<font size=-1>[ 這篇文章被編輯過: Winnie 在 2002-10-01 23:10 ]</font>
Winnie
普通會員
普通會員

文章大雄 發表於 週二 10月 01, 2002 11:24 pm

各位,聚會花絮已經攪掂,想睇,梗係請移玉步去返我地頭睇睇。
相片方面,多謝roy送來幾張清晰的照片(點解大家都係olympus,我部咁削o既?)而大合照將會陸續送到各與會者的email,而個別有你個頭o既相,就會分別送出。
p.s.1:燒cdr,咪玩我喇!講下咋!今日下午送貨到荃灣,係荃豐買左d game都不知何年何月先可以玩到呀,仲要燒碟~~~
p.s.2:唔係呀話?vicky妳camp都兩個?不過咁多人,我諗要攪都係搵人出團體名義去book d渡假營比較好,年紀大,野外生活頂唔蒲架喇!訓地下吸d地氣,風濕會發架!
頭像
大雄
高級會員
高級會員

文章travelpooh 發表於 週二 10月 01, 2002 11:37 pm

Winnie,
哈哈,原來攪錯左,不過,都好的,又再知道我的痴呆更上一層樓.
:razz:

小妹,
原來不是近排,剛剛我仲諗你有冇講過係11月呢.
你上次去過邊處?? 我只係知你去左川越咋. 有冇去北海道呀??
你下次會唔會再帶過d相簿出來呀?? 個行程表咁多人捧場, 你下次要預每人一份喇. 我都好想要呀.
勞大少果個電波少年之旅真係都幾.....
哈哈,你遲左,走寶喇. (下次早到d,補番數啦)
:-)

小丙,
你係唔係又去完台灣呀?? 你依家去台灣的次數是否比日本還要多呀??
小丙,你兩日出咁多問題,繼tony被封祭典王之後,你都可以被封為問答王了. 哈哈.......

winnie and 小妹,
你地講的 discount website,可否都貓比我呀??
頭像
travelpooh
至尊會員
至尊會員

文章小丙 發表於 週二 10月 01, 2002 11:45 pm

阿pooh:
乜你咁客氣呀。沒有這回事,大雄和網友都在背後都幫了我不少(因為有些問題都出自留言版)。另外,"養兵千日,用在一朝",平時買下來的旅遊書終於發揮其小宇宙,作為題目的參考。
點解你咁聰明o既?又知我去台灣?我去掃貨o麻。整條重慶南路及光華商場差點又被我掃回香港,呵呵!所以,歷史重演....行李超磅。
小丙
高級會員
高級會員

文章貓骨 發表於 週二 10月 01, 2002 11:48 pm

travelpooh:
我都覺得奇架啦,明明剩係見到文文得部擴音器,我重o係度諗,唔通佁相簿收起坉茬U度? 原來係無帶相^^ 你d老人疾呆唔好傳比我呀^^

大雄:
可能唔關部機事,可能係我技術不如^^

小妹:
話事話,我真係好覺得你好勁呀!我都好想要你份行程表
貓骨
初級會員
初級會員

文章小丙 發表於 週二 10月 01, 2002 11:50 pm

winnie:
無緣吃你的好朋友整的雞翼,罪過,罪過。不過,你間中是中環友,不如,帶D比我食吖。
事緣我的朋友耍我,結果放棄了10月11日的台灣之旅而改為9月28號出發,因此不能出席聚會,下次一定會出席的。我要聽大石老師教日語及勞大少的超級/鑽石貧乏之旅。
小丙
高級會員
高級會員

文章s h i r l e y 發表於 週二 10月 01, 2002 11:56 pm

小妹, 好彩你都醒覺到你曾經答應左要比一D野人地, 但就唔記得係邊個. :???:
原來妳真係唔知幾時將我比妳的那張紙仔塞左去唔知邊一忽喇. 我等緊妳的回音有超過二十四個時辰喇. :cry:
冇相干. 我現在向你投案啦.
請"依貓"給我你那份無悈可擊的行程表.
syeungwm@sinagirl.com (我係Shirley)
另忘記要問妳, 妳有段行程要搭夜車架.
咁第二日妳在那裡洗白白呀?
除了"嬌旁"網址外, 如果有乜其他不能錯過的有用網址, 請一併另外"舖匙"出來播. :razz:
S H I R L E Y - 姑姑梅
姑 姑 梅 寶 集 社
圖檔
頭像
s h i r l e y
普通會員
普通會員

文章Tony 發表於 週三 10月 02, 2002 12:15 am

To all:
聚會後真係慘,我部腦突然死左,經一輪搶救後,雖然已經攪掂,但harddisk已經清洗一番,好多料已經冇左,包括我剛完成一部份的homepage,好慘.
C.K.Tony - 一個只懂按快門的小子
http://www.fotop.net/tonychung
頭像
Tony
普通會員
普通會員

文章貓骨 發表於 週三 10月 02, 2002 12:25 am

Tony
哦,唔知最近做乜,計你在內,已經聽到三個人既harddisk死左... 大家真係要小心d ^^
貓骨
初級會員
初級會員

文章travelpooh 發表於 週三 10月 02, 2002 12:32 am

聽講瑪姬同vicky都想露營添呀,不過,真係有d難度.
你地都見andy同franky果日都一人一箱,直情係落機look.
如果真係露營,呇ad行李箱洗唔洗換做個大backpack呢.
頭像
travelpooh
至尊會員
至尊會員

文章快獸仔 發表於 週三 10月 02, 2002 12:36 am

大雄,winnie & 好朋友
辛苦你o地啦

大雄
嘩! 原來已經有埋相睇真犀利
我都要相

pooh
今期點解用格仔人身份出現

ANDY & FRANKY
飛O黎聚會,又飛返屋企
頭像
快獸仔
普通會員
普通會員

文章travelpooh 發表於 週三 10月 02, 2002 1:00 am

小妹,
如果你放開貓,都放隻比我啦.
我都好想睇下你個行程表.
小丙,
哈哈,你唔知我係穿梭於旅遊世界同internet世界的一隻熊仔嗎??
你去左旅行,我梗知啦.
:razz:
貓骨,
除左tony,仲有邊兩個呀??
知唔知中乜野virus呀??
tony,
你知唔知中乜野virus呀?? 之前有冇d乜野症狀呀??
:-?
快獸仔,
可以保持返日遊人間介紹的"謎樣的身份".
你有冇睇過呀??
係大雄果邊呀: http://www.nobitaworld.com/jworld/commu ... ople00.htm
你都搵番個好位啦,同埋你另一半一齊都可以呀.
哈哈,你個日問果個問題,諗番起都有d趣緻.
頭像
travelpooh
至尊會員
至尊會員

文章勞大少 發表於 週三 10月 02, 2002 2:23 am

travelpooh,您係咪想講小弟既貧乏之旅夠廢話呢.
不過我都覺得幾鬼廢wo,因為計畫都唔係好周全.

小丙,辛苦您果幾百條問題ar.又唔一早send貼士過黎wo,唔駛我地諗得咁辛苦ma.鑽石黃金版貧乏之旅梗係一定冇la,石頭ar,爛衫爛褲ar,乞衣版就諗倒la.:-D
頭像
勞大少
超級會員
超級會員

文章小丙 發表於 週三 10月 02, 2002 10:17 am

勞大少:
好似我買旅遊保險咁,有分黃金/鑽石級的選擇,所以,你的貧乏之旅也可以有分的。這次是高級的,下次就是"超級貧乏之旅"。睇你o既相企埋o係幅地圖隔離,就如一個非常稱職的講解員。得喇,下次就再下一城吧。
小丙
高級會員
高級會員

文章小丙 發表於 週三 10月 02, 2002 10:17 am

勞大少:
好似我買旅遊保險咁,有分黃金/鑽石級的選擇,所以,你的貧乏之旅也可以有分的。這次是高級的,下次就是"超級貧乏之旅"。睇你o既相企埋o係幅地圖隔離,就如一個非常稱職的講解員。得喇,下次就再下一城吧。
小丙
高級會員
高級會員

文章小妹 發表於 週三 10月 02, 2002 12:50 pm

Shirley
你給我的紙仔小妹一直珍藏在的銀包內,不過前2 天返了大陛玩,個file 又keep在公司的PC內才一直未傳給你咋,你唔好嬲我啦,你呢一兩日定會收到了。至於洗白白的問題,因在札幌站周邊的浴場都頗貴,所以小妹只在札幌站內的Toilet作簡單的梳洗,入面有熱水供應架。在新宿搭夜巴回大阪那程,我就在新今宮旅館附近洗錢湯,入浴費只需360yen,我有詳細地圖,如有需要可E埋俾你。

Winnie
神戶牛柳和有花心coupon的那網址我另開新欄外post出來了,你去睇下係咪你搵到果個,其實它在每月一號都會更新coupon的有效日期,你在11月頭再上去試吧。

Pooh & 貓骨
我會E埋張行程表過你地架啦,多謝俾面先。不過貓骨你有大雄呢位日本制霸總駛乜要呀,跟住呇瑹}得囉?

痴呆pooh呀,在聚會時我咪俾左本在北海道拿的資料小冊子你囉,你重問我有無去北海道?你究竟知唔知道那個人就係小妹我呀?你都好傷我心喎 ^_^!

<font size=-1>[ 這篇文章被編輯過: 小妹 在 2002-10-02 13:35 ]</font>
頭像
小妹
普通會員
普通會員

上一頁下一頁

回到 會員聚會

線上會員

正在瀏覽此版面的會員: 沒有註冊會員 和 1 位訪客