2005 年 11 月 26 日 會員聚會 詳情公告

會員聚會公告

版主: ecwebmaster, 三杉淳, 版管

文章carjaswong 發表於 週六 10月 22, 2005 9:49 pm

嘩,阿茄你太座好掂喎,有冇諗過開番間鋪?!
Click to see my blog:
Jason 的虛擬世界
頭像
carjaswong
超級會員
超級會員

google adsense
Google

文章ecwebmaster 發表於 週六 10月 22, 2005 10:09 pm

好prof 喎, 我淨係識整d簡單既款咋,不過唔知食完dinner仲食唔食得落呢. 定係整d甜點?
頭像
ecwebmaster
Webmaster
Webmaster

文章Calvin Ng 發表於 週六 10月 22, 2005 10:52 pm

ecwebmaster 寫:好prof 喎, 我淨係識整d簡單既款咋,不過唔知食完dinner仲食唔食得落呢. 定係整d甜點?

唔講得 prof,其實只係佢比較喜歡整食物。

dinner 菜單都有"椰汁雪耳西米露"甜品,如果 dinner 後食會唔會拍烏蠅(大家都食到飽晒),如果係整,我諗 dinner 前一邊睇相,一邊食小小野會好d,蛋糕或甜點都好,不過我都想試網主你整o既o野。 :lol:

carjaswong 寫:嘩,阿茄你太座好掂喎,有冇諗過開番間鋪?!

Jason兄.......係唔係你打本開鋪先? 不過可能會蝕本o架。 :P
頭像
Calvin Ng
超級會員
超級會員

文章ecwebmaster 發表於 週六 10月 22, 2005 10:59 pm

咁不如整曲奇餅比各位啦, 又方便拎, 我整番朱古力cookie
頭像
ecwebmaster
Webmaster
Webmaster

文章Calvin Ng 發表於 週六 10月 22, 2005 11:30 pm

ecwebmaster 寫:咁不如整曲奇餅比各位啦, 又方便拎, 我整番朱古力cookie

正.......等食 :hungry:
頭像
Calvin Ng
超級會員
超級會員

文章kanris 發表於 週日 10月 23, 2005 12:24 am

好野.....有野食!!!
圖檔2007九州聖誕親子遊, 遊記連載中
頭像
kanris
終極會員
終極會員

文章Ah ming 發表於 週日 10月 23, 2005 12:51 am

流緊口水 =P~
頭像
Ah ming
高級會員
高級會員

文章regalcamus 發表於 週日 10月 23, 2005 1:23 am

哇...我第一次離就有禁正既野.....以後次次都離啦...
頭像
regalcamus
普通會員
普通會員

文章chandick 發表於 週日 10月 23, 2005 1:40 am

regalcamus 寫:哇...我第一次離就有禁正既野.....以後次次都離啦...

我都係咁話!!

Calvin Ng 寫:
carjaswong 寫:嘩,阿茄你太座好掂喎,有冇諗過開番間鋪?!

Jason兄.......係唔係你打本開鋪先? 不過可能會蝕本o架。

淨係睇相都流晒口水啦, 點會蝕本呀!! :thumbright:
:naka: :mib: :naka: :mib: :naka:
chandick
普通會員
普通會員

文章Ellenyip 發表於 週日 10月 23, 2005 10:13 am

第一次參加,

可以又食又拎嗎~~

咁又幾好呀 :D
頭像
Ellenyip
普通會員
普通會員

文章mtfong 發表於 週日 10月 23, 2005 5:18 pm

Calvin Ng 寫:
ecwebmaster 寫:好prof 喎, 我淨係識整d簡單既款咋,不過唔知食完dinner仲食唔食得落呢. 定係整d甜點?

唔講得 prof,其實只係佢比較喜歡整食物。

dinner 菜單都有"椰汁雪耳西米露"甜品,如果 dinner 後食會唔會拍烏蠅(大家都食到飽晒),如果係整,我諗 dinner 前一邊睇相,一邊食小小野會好d,蛋糕或甜點都好,不過我都想試網主你整o既o野。 :lol:

Jason兄.......係唔係你打本開鋪先? 不過可能會蝕本o架。 :P

亞茄!菜單入面個 d 甜品!邊度食得架?緊系你太太同網主大人!做個 d 愛心甜品最好食啦! =D>
頭像
mtfong
普通會員
普通會員

文章travelpooh 發表於 週日 10月 23, 2005 10:10 pm

三杉淳 寫:做d 乜? 我諗係有會員入來時幫手影吓相, 聚會途中捕捉吓大家的歡樂氣氛, 遇上有趣的環節時又影低, 最重要係影完d 相要 upload 上網等大家睇吓之類, 幾重要呀! 之前聚會都有人負責以上任務, 不過就自發性質為主, 今次諗住分工精細少少, 所以主動問有冇人有興趣擔任此職之嘛! pooh 兄, 你有興趣的話, count 埋你吖?! :D

好呀, 你count我做業餘宴會攝影師啦~~

另外, 係網上家園剛剛出埋個聚會宣傳了, 大家有空可以去睇下~~
頭像
travelpooh
至尊會員
至尊會員

文章ecwebmaster 發表於 週日 10月 23, 2005 11:06 pm

i made the banner for the gathering, you may put this at your web.
圖檔
頭像
ecwebmaster
Webmaster
Webmaster

文章Calvin Ng 發表於 週日 10月 23, 2005 11:20 pm

ecwebmaster 寫:i made the banner for the gathering, you may put this at your web.
圖檔

有埋 banner...........好利害。 =D>

網主.......請問仲要唔要我整食物來?
頭像
Calvin Ng
超級會員
超級會員

文章ecwebmaster 發表於 週日 10月 23, 2005 11:47 pm

Let me discuss with 三杉 first. =P~
頭像
ecwebmaster
Webmaster
Webmaster

文章carjaswong 發表於 週一 10月 24, 2005 8:27 am

mtfong 寫:
亞茄!菜單入面個 d 甜品!邊度食得架?緊系你太太同網主大人!做個 d 愛心甜品最好食啦! =D>

Yeah!!
Click to see my blog:
Jason 的虛擬世界
頭像
carjaswong
超級會員
超級會員

文章三杉淳 發表於 週一 10月 24, 2005 10:16 am

mtfong 寫:亞茄!菜單入面個 d 甜品!邊度食得架?緊系你太太同網主大人!做個 d 愛心甜品最好食啦! =D>

嘩~ 方sir, 講真.... 我真係覺得你呢句好鬼死擦鞋吓喎! :P 雖然我都食過茄嫂和網主整的好味糕餅..... =P~ (你地唔恨得咁多!!!)

至於整食物嘛! 因為已有多位會員捐出餅咭, 再整蛋糕恐怕會太多, 相信如果要整, 考慮較少量的曲奇餅或小巧型甜品, 應該會較為適合! :lol: 否則食唔晒, 浪費食物就唔好啦!!! :D (另外假如有人識整[壽司]都好喎!) :laughing9:
頭像
三杉淳
終極會員
終極會員

文章三杉淳 發表於 週一 10月 24, 2005 10:27 am

travelpooh 寫:另外, 係網上家園剛剛出埋個聚會宣傳了, 大家有空可以去睇下~~

pooh 兄, 你個網上宣傳好正喎! :love4: 不過寫到小弟太神化, 我幾時變咗[德高望重]果件? :D 雖然你個網頁受歡迎, 但經費所限, 俾唔起廣告費, 唯有聚會當日請你食多件西餅..... :P
頭像
三杉淳
終極會員
終極會員

文章三杉淳 發表於 週一 10月 24, 2005 10:29 am

Thank you for the following sponsor or help:

餅咭贊助: :occasion6:

pace : 1

風之谷 : 2

regalcamus : 1

chandick : 2

carjaswong : 1

OTVictor : 1

NOTEBOOK PROVIDED: (anyone else?) :computer:

pace : 1

regalcamus : 1

宴會攝影師: (anyone else?) :camera:

nobori

ZombieTerry

travelpooh

手信作抽獎: =P~

小彭 : 8-10

最愛夏生

網主 Sandy

歡迎有興趣者贊助各式由[日本]買回來的手信, 例如: 玩具, 景品, 毛公仔, 紀念品, 零食, 或夾番o黎個 d 小玩意之類! 多多益善, 小小無拘!!! [-o<

宴會紅酒贊助: (anyone else?) :drunken:

三杉淳 : 2-3

餅咭初步應該夠數啦! 如果換太多俾大家食, 我驚晚餐會食唔落, 始終果餐先係正餐嘛!!! :D
最後由 三杉淳 於 週六 11月 26, 2005 2:09 pm 編輯, 總共編輯了 1 次
頭像
三杉淳
終極會員
終極會員

文章真奈美 發表於 週一 10月 24, 2005 11:39 am

嘩~ 今次聚會真係好惦.... :oops:
等我都贊助d啱啱o係日本買.....食得既手信先.... :D
圖檔[url=http://www.ec2japan.com/phpBB2/viewtopic.php?p=79562#79562]
和歌山,大阪,北海道七天豬仔團 [/url]
[url=http://www.ec2japan.com/phpBB2/weblog.php?w=19]
真奈美's blog [/url]
得閒就黎探吓我啦~ \:D/
頭像
真奈美
高級會員
高級會員

上一頁下一頁

回到 會員聚會

線上會員

正在瀏覽此版面的會員: 沒有註冊會員 和 1 位訪客