2005 年 11 月 26 日 會員聚會 詳情公告

會員聚會公告

版主: ecwebmaster, 三杉淳, 版管

2005 年 11 月 26 日 會員聚會 詳情公告

文章三杉淳 發表於 週日 10月 09, 2005 3:00 pm

在此首先多謝大家的支持, 報名參與 11 月 26 日 (星期六) 的 ec2japan 會員聚會, 以下為是次聚會的詳情: :salute:

聚會日期: 2005 年 11 月 26 日 (星期六) 下午5:00 - 10:00

地點 : 京港酒店 1/F 中菜部 [荔軒宴會廳] {地址: 九龍旺角荔枝角道 22 號 (太子地鐵站 步行 4 分鐘可達) tel: 2397 6683} 地圖

節目 : 將會提供雀局耍樂, 亦有地方讓各方會員展示日遊相簿和交流日遊心得, 會員亦可自行帶備 DV 片段, 於會場的電視機或 DVD 機上播放! 至於其他節目容後商討, 歡迎大家提供意見!

人數 : 已經落訂定咗四圍枱, 所以好希望之前已報名的會員, 可以在當日準時出席!

費用 : $200 (扣除一切開支後, 若有餘款, 將於當日退回)
最後由 三杉淳 於 週一 10月 10, 2005 10:24 am 編輯, 總共編輯了 10 次
頭像
三杉淳
終極會員
終極會員

google adsense
Google

文章三杉淳 發表於 週日 10月 09, 2005 3:46 pm

以下為當晚宴會菜單, 希望啱大家口味: =P~

鴻運乳豬件全體

陳年花彫白灼蝦

西蘭花鴛鴦蚌

玉環花枝甫

紅燒鮑參翅

碧綠鵝掌

清蒸海星斑

玉蝶風沙雞

福建燴飯

金菇瑤柱炆伊麵

椰汁雪耳西米露

新鮮生果盤

(入席後, 無限量供應啤酒、汽水及果汁)
頭像
三杉淳
終極會員
終極會員

文章最愛夏生 發表於 週日 10月 09, 2005 8:53 pm

老薑
如果萬一入左數之後,先知道當日有事出席唔到
咁又點呢?
:-?
頭像
最愛夏生
高級會員
高級會員

文章三杉淳 發表於 週日 10月 09, 2005 11:56 pm

如果在 11 月 12 日 前已經通知小弟取消前來聚會, 我一定會如數退還款項 (因為我尚有時間可以和酒店商量更改酒席事項)! 至於在 11 月 12 日後先至通知取消, 則會視乎可否找到別人填補空缺, 又或酒席方面能否另有安排先至可以決定, 否則一旦引起任何損失, 反而要其他出席者作出承擔, 實在亦有欠公允, 希望大家能夠明白籌備這種大型聚會當中的種種苦衷!!! [-o<
頭像
三杉淳
終極會員
終極會員

文章Calvin Ng 發表於 週一 10月 10, 2005 12:14 am

資料好詳細,收到晒........ :lol:
頭像
Calvin Ng
超級會員
超級會員

文章Ah ming 發表於 週一 10月 10, 2005 12:31 am

京港酒店,好! =D>
頭像
Ah ming
高級會員
高級會員

文章Ellenyip 發表於 週二 10月 11, 2005 2:38 pm

三杉淳::

我報名排49&50

係未暫不用入數呀 :-?
頭像
Ellenyip
普通會員
普通會員

文章regalcamus 發表於 週三 10月 12, 2005 1:09 am

武藏小學既三杉淳大人.請問當日.作為小番薯既我.除左錢之外.仲需要帶備咩裝備.
頭像
regalcamus
普通會員
普通會員

文章三杉淳 發表於 週四 10月 13, 2005 12:30 pm

Ellenyip 寫:三杉淳::

我報名排49&50

係未暫不用入數呀 :-?

Dearest Ellen:

Thanks for your reservation! You may deposit money to my account on 12/11/2005 because anyone who wants to cancel the booking should inform me before that date. I think that I will be able to confirm your reservation after 12/11/2005. Please don't worry. Hope that you may have fun in this gathering.
頭像
三杉淳
終極會員
終極會員

文章三杉淳 發表於 週四 10月 13, 2005 12:35 pm

regalcamus 寫:武藏小學既三杉淳大人.請問當日.作為小番薯既我.除左錢之外.仲需要帶備咩裝備.

Only Money....Money....Money~ HEEHEE~ :P

Actually, you may consider to bring any travelling photos or travelling guide books that you want to share with other members during the gathering. By the way, your dog is so cute. Maybe you should bring it to show us. :D :D :D
頭像
三杉淳
終極會員
終極會員

文章Calvin Ng 發表於 週四 10月 13, 2005 9:47 pm

三杉淳 寫:
regalcamus 寫:your dog is so cute. Maybe you should bring it to show us. :D :D :D

老薑,
酒樓可以帶埋隻狗仔o既咩? :P
頭像
Calvin Ng
超級會員
超級會員

文章travelpooh 發表於 週四 10月 13, 2005 10:06 pm

Calvin Ng 寫:
三杉淳 寫:
regalcamus 寫:your dog is so cute. Maybe you should bring it to show us. :D :D :D

老薑,

唔係酒樓, 係酒店呀~~
我睇完都有同樣諗法~~
人地真係帶左來, 又入唔到去就......................
:evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
頭像
travelpooh
至尊會員
至尊會員

文章regalcamus 發表於 週五 10月 14, 2005 3:18 am

travelpooh 寫:
Calvin Ng 寫:
三杉淳 寫:

老薑,

唔係酒樓, 係酒店呀~~
我睇完都有同樣諗法~~
人地真係帶左來, 又入唔到去就......................
:evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

吾駛方.
其實......我都好耐無見堅堅啦.
是原..我響日本番離之後到依家都勁忙...又搬屋無幾耐...通屋都係雜物...
自己又無時間....所以幫我湊堅堅既朋友話......等我再搬大屋先比番我.... :x
頭像
regalcamus
普通會員
普通會員

文章三杉淳 發表於 週六 10月 15, 2005 12:44 am

Calvin Ng 寫:老薑,

酒店唔俾帶狗? 咁[神犬拉茜]報名點算呀?! :x

另外, 收到 Sandy 小姐 的電話, 詢問聚會當天有何節目, 所以想同大家一齊商量吓! 收集意見! (唔好又講甚麼大抽獎之類, 各位先俾得兩舊水, 唔好諗住要食埋我隻車得o架) :D

我首先提議由 pace, kanris, 1010, travelpooh 四大版管, 負責主講 2006 年 北海道 [雪祭](講乜梗係佢地諗), 係咪好好諗頭呢?! =D>
頭像
三杉淳
終極會員
終極會員

文章kanris 發表於 週六 10月 15, 2005 10:43 am

講雪祭!? 冇問題呀.....呢期最多人問都係呢樣囉.....
圖檔2007九州聖誕親子遊, 遊記連載中
頭像
kanris
終極會員
終極會員

文章三杉淳 發表於 週六 10月 15, 2005 2:52 pm

嘩~ 既然齋講[雪祭]冇難度, 咁就不如順便講埋[冬之北海道]啦! 肯定仲多人有興趣...... :D

至於其他環節, 不如搵個攝影高手出來攪個[如何用DC在雪地影靚相之類]講座吖! 我諗實有人勝任卦?! 8) 其他人仲有冇乜嘢好提議呢???

呀! 係喎! 當晚如無意外, 會由 pace 老總做MC, 氣氛好唔好就靠晒佢....... :P
頭像
三杉淳
終極會員
終極會員

文章kanris 發表於 週六 10月 15, 2005 4:41 pm

老總唱獨腳戲做mc呀?
頭像
kanris
終極會員
終極會員

文章travelpooh 發表於 週六 10月 15, 2005 11:50 pm

三杉淳 寫:
Calvin Ng 寫:老薑,

酒店唔俾帶狗? 咁[神犬拉茜]報名點算呀?! :x

另外, 收到 Sandy 小姐 的電話, 詢問聚會當天有何節目, 所以想同大家一齊商量吓! 收集意見! (唔好又講甚麼大抽獎之類, 各位先俾得兩舊水, 唔好諗住要食埋我隻車得o架) :D

我首先提議由 pace, kanris, 1010, travelpooh 四大版管, 負責主講 2006 年 北海道 [雪祭](講乜梗係佢地諗), 係咪好好諗頭呢?! =D>

kanris 寫:講雪祭!? 冇問題呀.....呢期最多人問都係呢樣囉.....

老薑, 開talk講show搵我邊掂呀??
我呢d係small potato呀, 平時都係"柄"埋係一二邊o架咋, 有老師兩位出場, 再加上編集長就掂晒啦~~
最多到時搵張檯仔, 係埋一二邊整個答問counter啦,簡單野我都識答下o架~~
呵呵呵.......................

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
頭像
travelpooh
至尊會員
至尊會員

文章kanris 發表於 週日 10月 16, 2005 9:39 am

pooh, 駛乜咁謙呀??? 幾個人一齊講, 唔難喎.....況且, 我見唔少網友都自己做緊功課plan雪祭, 其實我諗我地主要係答問題o者....:)
頭像
kanris
終極會員
終極會員

文章Patrick Kwok 發表於 週日 10月 16, 2005 12:20 pm

三杉淳兄,

請問我個仔得歲半, 係咪可以免費.
頭像
Patrick Kwok
普通會員
普通會員

下一頁

回到 會員聚會

線上會員

正在瀏覽此版面的會員: 沒有註冊會員 和 1 位訪客