2005 年 11 月 26 日 會員聚會 詳情公告

會員聚會公告

版主: ecwebmaster, 三杉淳, 版管

文章OTVictor 發表於 週四 11月 24, 2005 8:52 am

I'm afraid I will arrive at 6. Is it too late for bring cakes?
OTVictor
高級會員
高級會員

google adsense
Google

文章Ah ming 發表於 週四 11月 24, 2005 9:15 am

小弟手上有張columbia sportswear的七折coupon,想送比當日抽獎,唔知arm唔arm用呢?
頭像
Ah ming
高級會員
高級會員

遲報名?

文章wilsonso 發表於 週四 11月 24, 2005 2:11 pm

現在報名中有冇位呀?我1位jar!!!
頭像
wilsonso
初級會員
初級會員

文章kanris 發表於 週四 11月 24, 2005 2:21 pm

wilsonso, 應該仲有三個位呀....

see:
http://www.ec2japan.com/phpBB2/viewtopi ... &start=220
圖檔2007九州聖誕親子遊, 遊記連載中
頭像
kanris
終極會員
終極會員

Re: 遲報名?

文章travelpooh 發表於 週四 11月 24, 2005 5:52 pm

wilsonso 寫:現在報名中有冇位呀?我1位jar!!!

有呀, 有呀, 你快d pm聯絡三杉淳啦.
方便的話, 你pm埋個電話比佢以作聯絡~~
頭像
travelpooh
至尊會員
至尊會員

文章三杉淳 發表於 週四 11月 24, 2005 7:40 pm

carjaswong 寫:我諗住5:30PM到,會換埋盒餅上來,OK嘛? 定係要早D?

梗係ok 啦! Thank you!!! :D
頭像
三杉淳
終極會員
終極會員

文章三杉淳 發表於 週四 11月 24, 2005 7:41 pm

kanris 寫:可否早一日(即星期五)拎住, 放住響hotel先? :) (即係好似結婚擺酒果種做法)

如果可以, 我可以在星期五五點幾後幫手, 車d物資去hotel。
(因為聚會果日冇包parking, 所以我只能做到事前送物資去, 如果hotel唔俾早一日放低d野, 咁就冇法la, 我一個人一對手, 就算車走左d物資, 都冇能力徒手拎去hotel啦) :) :D

老師:

等我問問hotel 先, 一陣間再覆你!!! Thank you!!! :D
頭像
三杉淳
終極會員
終極會員

文章三杉淳 發表於 週四 11月 24, 2005 7:43 pm

OTVictor 寫:I'm afraid I will arrive at 6. Is it too late for bring cakes?

唔~ 因為只開五圍, 而我手上已有三張餅咭, 加上Jason 兄5:30 會換餅上來, 若果尚有其他餅咭贊助人早到, 應該唔成問題! Thank you!!! :D
頭像
三杉淳
終極會員
終極會員

文章三杉淳 發表於 週四 11月 24, 2005 7:45 pm

Ah ming 寫:小弟手上有張columbia sportswear的七折coupon,想送比當日抽獎,唔知arm唔arm用呢?

你肯贊助, 梗係啱使!!! 多謝先!!! :D
頭像
三杉淳
終極會員
終極會員

Re: 遲報名?

文章三杉淳 發表於 週四 11月 24, 2005 7:45 pm

wilsonso 寫:現在報名中有冇位呀?我1位jar!!!

仲有位呀! 若想參加, 請聯絡我啦!!! :D
頭像
三杉淳
終極會員
終極會員

文章三杉淳 發表於 週四 11月 24, 2005 7:53 pm

呼籲: 出席本星期六會員聚會的參加者, 若果手上有靚靚日遊相簿, 又或任何有關日遊資料, 例如: 旅遊書, 在日本攞的旅遊資料, 小冊子之類, 千祈咪怕醜, 緊記在聚會當天帶來與大家一齊分享, 我諗大家咁辛苦在[日本]拍下的靚相, 冇理由只放在家中自己齋睇咁悶卦?! :D

另外會場設有電視機, DVD 機, notebook, 若大家手中有日遊DV, 又或儲存相片的CD 想放給大家睇, 一律無任歡迎!!! 8)

最後再一次提醒大家, 由 kanris 和 pace 主持的旅遊講座, 將分別在 6:00pm 和 6:30pm 開始, 有興趣者要早d 霸定位啦!!! :P
頭像
三杉淳
終極會員
終極會員

文章pace 發表於 週四 11月 24, 2005 11:52 pm

最新加入抽獎禮物:

加太賀日本料理HKD100優惠卷多張!!!
今期流行!每日更新日遊新聞 > 我的微博
經常更新!日遊猛料雜碎部落 > MY PACE TRAVEL
面書同好!日本自遊易FB專頁 > 日本自遊易專頁
頭像
pace
終極會員
終極會員

文章三杉淳 發表於 週五 11月 25, 2005 12:21 am

三杉淳 寫:
kanris 寫:可否早一日(即星期五)拎住, 放住響hotel先? :) (即係好似結婚擺酒果種做法)

如果可以, 我可以在星期五五點幾後幫手, 車d物資去hotel。
(因為聚會果日冇包parking, 所以我只能做到事前送物資去, 如果hotel唔俾早一日放低d野, 咁就冇法la, 我一個人一對手, 就算車走左d物資, 都冇能力徒手拎去hotel啦) :) :D

老師:

等我問問hotel 先, 一陣間再覆你!!! Thank you!!! :D

唉~ 唔知是否晚市太忙, 今晚打去酒店中菜廳未有人接聽電話, 要明早再試過先得!!! #-o
頭像
三杉淳
終極會員
終極會員

文章chandick 發表於 週五 11月 25, 2005 12:55 am

三杉淳 寫:
carjaswong 寫:我諗住5:30PM到,會換埋盒餅上來,OK嘛? 定係要早D?

梗係ok 啦! Thank you!!! :D

我都係咁上下到, 會換埋黎架啦. 2盒係咪 !!
:naka: :mib: :naka: :mib: :naka:
chandick
普通會員
普通會員

文章三杉淳 發表於 週五 11月 25, 2005 1:09 am

chandick 寫:我都係咁上下到, 會換埋黎架啦. 2盒係咪 !!

我諗換一盒應該夠啦! 只開五圍, 小弟會先換三盒西餅到會場, 計埋 Jason 和 chandick 的兩盒, 已有五盒, 相信夠食, 只要有餅咭, 唔夠都可以再換! =P~ 麻煩晒大家!!! Thank you!!!

p.s. 請兩位換餅時, 麻煩揀d 比較大路的西餅, 依家潮流興瘦身, 我諗太多cream 那種西餅, 應該唔太受女士們歡迎卦?! :P :D
頭像
三杉淳
終極會員
終極會員

文章三杉淳 發表於 週五 11月 25, 2005 1:49 pm

老師:

剛問過酒店, 對方表示今晚太FULL, 冇地方俾我地暫存物品!!! #-o
頭像
三杉淳
終極會員
終極會員

文章Ellenyip 發表於 週五 11月 25, 2005 10:54 pm

pace 寫: 最新加入抽獎禮物:

加太賀日本料理HKD100優惠卷多張!!!

唔知會唔會有長榮出品的hello kitty精品呢 :D
頭像
Ellenyip
普通會員
普通會員

文章jacken 發表於 週五 11月 25, 2005 11:11 pm

I will be back to HK tomorrow, hope I can make it there around 9pm for a photo opp. w/ you ALL! [-o<
圖檔
頭像
jacken
開發者
開發者

文章pace 發表於 週六 11月 26, 2005 12:13 am

咁多位唔好意思......

因為近日工事/私事繁忙,未能為講座作出準備

所以預定舉行的「東京掃貨攻略」講座

將改為以「問答」形式將行

大家有任何有關東京以及全日本的購物、outlet、掃貨問題

本人都會盡量為大家解答

(講咁多.........咪即係你懶咁解之嘛.......X_X)
今期流行!每日更新日遊新聞 > 我的微博
經常更新!日遊猛料雜碎部落 > MY PACE TRAVEL
面書同好!日本自遊易FB專頁 > 日本自遊易專頁
頭像
pace
終極會員
終極會員

文章kanris 發表於 週六 11月 26, 2005 10:36 am

三杉淳 寫:

老師:

剛問過酒店, 對方表示今晚太FULL, 冇地方俾我地暫存物品!!! #-o

OH......

咁仲有冇野要幫手?
圖檔2007九州聖誕親子遊, 遊記連載中
頭像
kanris
終極會員
終極會員

上一頁下一頁

回到 會員聚會

線上會員

正在瀏覽此版面的會員: 沒有註冊會員 和 1 位訪客