ec2japan秋之會員聚會意見募集

會員聚會公告

版主: ecwebmaster, 三杉淳, 版管

ec2japan秋之會員聚會意見募集

文章fionawong 發表於 週六 8月 26, 2006 4:25 pm

自從夏之會員聚會cancel 之後, 好似再無活動俾大家交流下同埋玩下, o黎緊九/十月會唔會係good time 呢?
♡ Work hard, play hard♡
♪Life is not so hard♪
頭像
fionawong
高級會員
高級會員

google adsense
Google

文章Ellenyip 發表於 週六 8月 26, 2006 8:36 pm

提意都幾好呀! :)
頭像
Ellenyip
普通會員
普通會員

Re: 會唔會攪"ec2 秋之會員聚會"呢?

文章travelpooh 發表於 週一 8月 28, 2006 2:40 am

fionawong 寫:自從夏之會員聚會cancel 之後, 好似再無活動俾大家交流下同埋玩下, o黎緊九/十月會唔會係good time 呢?

GOOD IDEA~~
頭像
travelpooh
至尊會員
至尊會員

文章Ah ming 發表於 週二 8月 29, 2006 9:19 pm

舉腳贊成 =D>
頭像
Ah ming
高級會員
高級會員

文章三杉淳 發表於 週六 9月 02, 2006 5:35 pm

其實攪會員聚會就一定想攪, 問題係去邊度攪? 回想上年的聚會, 我地去咗太子的京港酒店, 延開五圍枱, 成六十名會員出席, 大家玩足幾個鐘頭, 又食又拎(紀念品), 飯前又有酒水西餅, 最後每位只係消費約HK$200, 試問要做到咁上下效果, 真係唔係咁易搵到適合的場地, 如果大家有建議, 不妨提供俾我地吖! :D
頭像
三杉淳
終極會員
終極會員

文章snoopybaby 發表於 週日 9月 03, 2006 3:37 pm

各位好! 先向各位打個招呼先!
我以前無發言,所以你地對我應該無印象!
今天無聊查番我的最愛,就嘗試下入唔入到,OK喎! 果真有緣。

見到此話題,我好有興趣認識下各位同道中人,
我都想參加一份,既然想參與,就要先付出,
等我都出一分力好嗎? 我可以幫手搞活動的!

1) 請問聚會型式(食物方面)想要中式定西式呢?
2) 室內定戶外?
頭像
snoopybaby
新會員
新會員

文章kanris 發表於 週日 9月 03, 2006 3:53 pm

三杉淳 寫:其實攪會員聚會就一定想攪, 問題係去邊度攪? 回想上年的聚會, 我地去咗太子的京港酒店, 延開五圍枱, 成六十名會員出席, 大家玩足幾個鐘頭, 又食又拎(紀念品), 飯前又有酒水西餅, 最後每位只係消費約HK$200, 試問要做到咁上下效果, 真係唔係咁易搵到適合的場地, 如果大家有建議, 不妨提供俾我地吖! :D

果次真係幾正~~~ :D
圖檔2007九州聖誕親子遊, 遊記連載中
頭像
kanris
終極會員
終極會員

文章三杉淳 發表於 週一 9月 04, 2006 12:15 am

snoopy 寫:1) 請問聚會型式(食物方面)想要中式定西式呢?
2) 室內定戶外?

嘩~ 多謝幫忙先! 其實中西式都冇乜所謂, 地點最好係室內, 地方起碼可以容納40-60人, 聚會約要 4-5 個鐘頭上下, 每位參加者消費budget (場租連食物) 大慨係 HK$200, 可能個要求都幾有難度, 所以我地唔係咁容易搵到適合地點攪會員聚會!!! :D
頭像
三杉淳
終極會員
終極會員

文章pace 發表於 週一 9月 04, 2006 12:31 am

大家好
之前預定於夏期舉行的夏之ec2japan聚會
因為一些原因而未能如期舉辦
本人作為主辦者先對大家說句不好意思!
近日見有多位會員們都希望在今年秋期舉行另一次的ec2japan聚會
我當然對此深表贊成
希望大家多些發表意見大家參詳一下

場地方面
其實上次我已經找好了地方
是位於銅鑼灣時代廣場附近的一個會議中心
租場費不貴,再自行另加外賣服務亦應在budget之內
最多亦可以容納近八十人,是一個不俗的聚會地方
如果日期定好的話就可以去留左位先同問左價先
當然有其他地方亦歡迎提供參考

日期方面就要大家一齊研究一下喇
首要是一定要星期日
亦要避開大假期(因為有會員外遊嘛)
所以如果是十月左右舉行又能夠提供足夠時間作籌備的話
十月十五日
十月二十二日

十一月五日
都是不錯的日子
(已改thx)

另外一直以來
ec2japan的聚會都是由我們一眾版管及資深會員們作籌委的
但如有會員亦希望出一分力當然是無限歡迎
大家再討論一下啦

再另
為方便討論及查詢
本文已改為置頂文章及稍為修改文章主題
最後由 pace 於 週一 9月 04, 2006 12:25 pm 編輯, 總共編輯了 1 次
今期流行!每日更新日遊新聞 > 我的微博
經常更新!日遊猛料雜碎部落 > MY PACE TRAVEL
面書同好!日本自遊易FB專頁 > 日本自遊易專頁
頭像
pace
終極會員
終極會員

文章shigou 發表於 週一 9月 04, 2006 11:53 am

pace兄... 好似日期係唔係打錯呢???
十月十二 / 十九日 係星期四來呢...
我的旅遊誌 奇雲旅遊誌
(努力)寫作中:
1) 05年6月中部世博之旅
2) 05年9月九州突襲之旅
3) 06年4月關西賞櫻之旅
4) 00年2月關西溫泉之旅
5) 98年3月日本初體驗之旅
6) 09年4月東京近郊賞櫻之旅
完成:
1) 04年6月東京RELAX之旅
2) 05年12月北海道初登陸之旅
頭像
shigou
普通會員
普通會員

文章fionawong 發表於 週一 9月 04, 2006 2:32 pm

snoopy 寫:各位好! 先向各位打個招呼先!
我以前無發言,所以你地對我應該無印象!
今天無聊查番我的最愛,就嘗試下入唔入到,OK喎! 果真有緣。

見到此話題,我好有興趣認識下各位同道中人,
我都想參加一份,既然想參與,就要先付出,
等我都出一分力好嗎? 我可以幫手搞活動的!

1) 請問聚會型式(食物方面)想要中式定西式呢?
2) 室內定戶外?

我好贊成snoopy o既講法, 我都好想幫手搞今次的會員聚會呀 :D
可以點聯絡in-charge呢?
頭像
fionawong
高級會員
高級會員

文章ecwebmaster 發表於 週一 9月 04, 2006 8:18 pm

各位, 很抱歉我不能參予是次聚會, 因我現身在澳洲待產, 短期不會在香港, 聚會的事宜交由pace及其他版管處理.
頭像
ecwebmaster
Webmaster
Webmaster

文章Calvin Ng 發表於 週一 9月 04, 2006 10:32 pm

ecwebmaster 寫:各位, 很抱歉我不能參予是次聚會, 因我現身在澳洲待產, 短期不會在香港, 聚會的事宜交由pace及其他版管處理.

網主,你可以到時用 cam 同大家講幾句說話。 :D
頭像
Calvin Ng
超級會員
超級會員

文章sayaka 發表於 週三 9月 06, 2006 2:49 pm

ecwebmaster 寫:各位, 很抱歉我不能參予是次聚會, 因我現身在澳洲待產, 短期不會在香港, 聚會的事宜交由pace及其他版管處理.

恭喜網主, 希望你一切順利啦 :D
頭像
sayaka
普通會員
普通會員

Re: ec2japan秋之會員聚會意見募集

文章mtfong 發表於 週五 9月 08, 2006 11:07 am

fionawong 寫:自從夏之會員聚會cancel 之後, 好似再無活動俾大家交流下同埋玩下, o黎緊九/十月會唔會係good time 呢?

fiona ec2 最需要熱心同投入既網友支持架! =D>
頭像
mtfong
普通會員
普通會員

文章fionawong 發表於 週五 9月 08, 2006 12:19 pm

方sir,

係呀, 我好贊成你o既講法!
所以我好想幫手幫手搞今次的會員聚會, 向你o地一班資深o既會員學下o野 :D
頭像
fionawong
高級會員
高級會員

文章mtfong 發表於 週五 9月 08, 2006 1:08 pm

我都系 small potato 炸!邊度算資深呀!>.<
頭像
mtfong
普通會員
普通會員

文章travelpooh 發表於 週日 9月 10, 2006 2:22 am

ecwebmaster 寫:各位, 很抱歉我不能參予是次聚會, 因我現身在澳洲待產, 短期不會在香港.

恭喜網主~~~
頭像
travelpooh
至尊會員
至尊會員

文章travelpooh 發表於 週日 9月 10, 2006 2:25 am

Calvin Ng 寫:

網主,你可以到時用 cam 同大家講幾句說話。 :D

場地方面未必有internet喎, 所以 即場webcam就可能用唔到.
不過, 可以拍番個video同大家講話呢~~
(前排係另一個網聚就有咁o既形式出現)
頭像
travelpooh
至尊會員
至尊會員

文章pace 發表於 週日 9月 10, 2006 7:06 pm

請到此投票及發表意見
http://www.ec2japan.com/phpBB2/viewtopic.php?t=22636

to Pooh :
個場有internet架....^__^
今期流行!每日更新日遊新聞 > 我的微博
經常更新!日遊猛料雜碎部落 > MY PACE TRAVEL
面書同好!日本自遊易FB專頁 > 日本自遊易專頁
頭像
pace
終極會員
終極會員

下一頁

回到 會員聚會

線上會員

正在瀏覽此版面的會員: 沒有註冊會員 和 1 位訪客