[秋之聚會]詳情updated at 10/20

會員聚會公告

版主: ecwebmaster, 三杉淳, 版管

[秋之聚會]詳情updated at 10/20

文章pace 發表於 週六 9月 23, 2006 4:57 pm

多謝大家支持,在此代表ec2japan公佈以下活動詳情

先說一聲不好意思
因為之前的餐廳有最少人數限制
而現時的報名人數尚未達到
故為了順利如期舉行

今次聚會將會移師另一地點舉行

最新舉行地點為 :
Magic Moment Cafe

地址 : 香港銅鑼灣駱克道468號鑽石大廈2字樓
電話 : 28360220
交通 : 銅鑼灣地鐵站C出口,向駱克道方向徒步一分鐘, 紐約戲院對面
日期:10月21日
時間:6:00pm - 10:00pm
餐飲 : 自助晚餐 : 5款小食/三文治 + 2款沙律 + 3款飯/意粉 + 2款甜品 + 指定飲 品(任飲)
設施 : Projector + Screen, PS2, DVD機, mahjong, 無線上網, Games
活動費用:HK$150左右(只會收取扣除一切必要開支後的實數)
付費辦法:到場時付現金

由於新場地的地方不大,故我們將可以包足全場,各會員們可盡情交流玩樂不而不怕被其他人滋擾!!

現場圖片:
http://www.up4food.com/viewCafe.do?cate ... gicmoment+

另請各已報名的會員們,為方便聯絡,請將你的聯絡電話email給我 : pace9834@yahoo.com.hk,謝!

如未報名又有興趣者,請盡快報名啦!

報名處:請按此~
報名日期:即日起至十月十五日,因要預留活動空間,請盡速報名

呼籲1:若有會員希望參予籌備今次會員聚會,請直接email你的聯絡方法給我(pace9834@yahoo.com.hk)

呼籲2:希望會員提供任何形式的日遊紀念品作為抽獎及比賽之禮品用途,如有商業性的禮品贊助亦無任歡迎,ec2japan會作出特別鳴謝作回報

呼籲3:若有任何有關今次聚會的活動提議、意見及討論等等,請回覆本文作統一處理及方便查閱
最後由 pace 於 週日 10月 22, 2006 12:24 am 編輯, 總共編輯了 9 次
今期流行!每日更新日遊新聞 > 我的微博
經常更新!日遊猛料雜碎部落 > MY PACE TRAVEL
面書同好!日本自遊易FB專頁 > 日本自遊易專頁
頭像
pace
終極會員
終極會員

google adsense
Google

文章pace 發表於 週一 9月 25, 2006 12:10 am

為了今次聚會
特別製作了一個GIF BANNER
歡迎各會員copy到你的網站
為今次會員聚會宣傳一番
GIF請連結至[報名處]
http://www.ec2japan.com/phpBB2/viewtopic.php?t=24152
先謝喔~

圖檔
經常更新!日遊猛料雜碎部落 > MY PACE TRAVEL
頭像
pace
終極會員
終極會員

文章travelpooh 發表於 週一 9月 25, 2006 1:43 am

已經將banner掛左係屋企了.

至於呢度的簽名, 因為技術上的問題, 暫時只可掛住banner先, 條link要等問題解決左先再加上去~~
頭像
travelpooh
至尊會員
至尊會員

文章ecwebmaster 發表於 週一 9月 25, 2006 11:01 am

Thx Travelpooh for making the banner, i just try to make one. Already put it in the fourm.
頭像
ecwebmaster
Webmaster
Webmaster

文章pace 發表於 週一 9月 25, 2006 12:13 pm

Sandy大大
Long time no See~!!

有無興趣拍番段澳洲旅遊短片及澳洲生活實況
比我地在聚會中播放
再唔係用web cam即時live boardcasting 傾計都得....^__^
頭像
pace
終極會員
終極會員

文章travelpooh 發表於 週二 9月 26, 2006 12:31 am

ecwebmaster 寫:Thx Travelpooh for making the banner, i just try to make one. Already put it in the fourm.

哈哈,條banner唔係我整o架, 係pace整的.(睇番上面)
我只係將佢掛係屋企而已~~

p.s. sandy, 有冇見icq的message呀?? and pm~~
頭像
travelpooh
至尊會員
至尊會員

文章pace 發表於 週二 9月 26, 2006 1:09 am

呢篇野out dated
deleted....^__^
最後由 pace 於 週日 10月 15, 2006 1:05 am 編輯, 總共編輯了 1 次
頭像
pace
終極會員
終極會員

文章yee_fonghk 發表於 週二 9月 26, 2006 10:22 am

pace

可唔可以睇埋e-tech forum個室內場地照片,再作比較邊個好呢?
頭像
yee_fonghk
普通會員
普通會員

文章pace 發表於 週二 9月 26, 2006 10:33 am

etech centre
基本會議室格局

圖檔

圖檔
頭像
pace
終極會員
終極會員

文章travelpooh 發表於 週二 9月 26, 2006 11:12 am

半室內的size可以容納幾多人呀?? 我見好似室外的地方大d.
依家d天氣未開始太涼, 如果天氣又轉熱番的話, 室外就可能不太好.
那個地方的容量大一d呢??
頭像
travelpooh
至尊會員
至尊會員

文章mtfong 發表於 週二 9月 26, 2006 1:20 pm

我緊系鐘意旺角啦!方便好多麻!同 cafe 個環境好似輕鬆好多咁!個邊就夠大,不過環境好似開會咁囉!
頭像
mtfong
普通會員
普通會員

文章fionawong 發表於 週二 9月 26, 2006 1:28 pm

旺角都好喎!
o係cafe大家可以relax o的, 我都覺得etech centre個場好似formal o左o的, 似乎o岩開會或者講talk多o的 ^_^
♡ Work hard, play hard♡
♪Life is not so hard♪
頭像
fionawong
高級會員
高級會員

文章travelpooh 發表於 週二 9月 26, 2006 7:38 pm

fionawong 寫:旺角都好喎!
o係cafe大家可以relax o的, 我都覺得etech centre個場好似formal o左o的, 似乎o岩開會或者講talk多o的 ^_^

灣仔果場又真係好似太formal~~
頭像
travelpooh
至尊會員
至尊會員

文章最愛夏生 發表於 週二 9月 26, 2006 8:33 pm

pace 寫:我而家又搵多個場
呢個場係位於旺角好景樓上3/F的
<Aqua Bar and Cafe>
交通十分方便
地址:花園街2號好景商場3樓302室

如果60人可以包室外及半露天位
如果80人就可以包全場
飲食是自助餐:包括:四款小食 + 兩款冷盤 + 四款熱盤 + 甜品一款
另包每人兩杯不含酒精飲料

大家對這裡的意下如何?旺角會較方便嗎?請發表一下意見啦~

相片:
圖檔
半室內有冷氣及投影機

圖檔
室外露天茶座一景

圖檔
室外加室內

關於呢個場~~
我有意見~~
之前我都去過
亦都係坐室外
可能係因為完全無搭任何野0既關係
我覺得好暗
因為每張檯只會有一個小小0既燭台
所以如果真係要book半室外+全室外0個度
要問清楚佢全室外會有咩照明~~
唔係有機會會好暗好暗
不過亦有可能半室外0個度會偷到d燈光照相出全室外~~~
所以如果可以去睇下整好之後個場係點會最好
純粹個人少少意見 :P

如果需要我去睇下個場的話
都可以架! :D
頭像
最愛夏生
高級會員
高級會員

文章mtfong 發表於 週三 9月 27, 2006 11:17 am

咁唔該你啦喎!夏生!:D
頭像
mtfong
普通會員
普通會員

文章pace 發表於 週三 9月 27, 2006 11:22 am

我星期日會過去睇睇個場同傾下條件
夏生同方蛇有無興趣一齊上去????
頭像
pace
終極會員
終極會員

文章mtfong 發表於 週三 9月 27, 2006 2:40 pm

pace 寫:我星期日會過去睇睇個場同傾下條件

未知!到時電話聯絡啦! :D
頭像
mtfong
普通會員
普通會員

文章最愛夏生 發表於 週三 9月 27, 2006 3:59 pm

pace 寫:我星期日會過去睇睇個場同傾下條件

要睇你幾點0番~~~
你定左再話我,OK?
頭像
最愛夏生
高級會員
高級會員

文章三杉淳 發表於 週三 9月 27, 2006 11:14 pm

咦~ 我鍾意旺角個場喎! 起碼多啲聚會氣氛, 唔似另一個成個會議室咁! 照計加幾盞燈, 應該唔係問題卦?! :)
頭像
三杉淳
終極會員
終極會員

文章pace 發表於 週四 9月 28, 2006 9:40 am

我應該下晝三點左右去到旺角, 兩位ok嘛???
頭像
pace
終極會員
終極會員

下一頁

回到 會員聚會

線上會員

正在瀏覽此版面的會員: 沒有註冊會員 和 1 位訪客