《2007會員聚會》報名處

會員聚會公告

版主: ecwebmaster, 三杉淳, 版管

《2007會員聚會》報名處

文章pace 發表於 週日 10月 14, 2007 9:05 pm

ec2japan年度盛事又再登場!
《2007秋之聚會》將於十一月十七日(六)舉行
現時開始初步報名

報名方法只需依次序將閣下之會員名稱作為內文回覆本post便可

地面:
旺角Tour Cafe(地址:彌敦道577號高氏大樓2樓A)

時間:
由晚上6:00至10:00

費用:
HK$160,包晚餐及飲品

活動方面暫定的有:
1) PACE x 三杉淳@東北對談(暫定)
2) 北海道之行程計劃對談(暫定)
3) 相薄、資訊、短片等分享(歡迎各會員自携出席分享)
4) 有獎日遊問答比賽
5) 日本旅遊短片播放(我有全套雪映移城及大量日本電視旅遊節目可供播放,亦歡迎其他會員提供)
6) 抽獎(我有約五至六份東北小禮物可送出,另加三本東京+三本北海道終極天書,希望各會員踴躍提供)
7) 豐富晚飯

當晚菜單:
小食八款:
香草焗蒜蓉包
雞蛋沙律三文治
迷你肉腸菠蘿串
香脆麥樂雞 拼 格格薯塊
鮮什果沙律
蜜糖烤焗雞翼
秘製鹵水雞翼
蜜汁焗司華力腸

主菜兩款:
香檳忌廉汁煙肉燴意粉
吉列豬扒飯

飲品:
每人2杯特式飲品

甜品:
特色甜品

截至11月4日
報名會員已達最低開催人數之20人
故今次聚會將正式如期於11月17日舉行
多謝大家支持
未報名之會員
歡迎繼續報名
報名將繼續開放直至舉行日之前之一日即11月16日
希望有更多會員可以參加今次ec2japan討論區之年度盛會
至於舉行地點及聚會更詳細程序等
將會於下星期日之前落實
請留意本POST最頂文章之更新
再一次代版主多謝大家對ec2japan討論區之支持

再次緊急呼籲:
希望有會員可以送出小禮物作抽獎及比賽獎品之用!!大小無拘、多多益善~
最後由 pace 於 週六 11月 10, 2007 4:31 pm 編輯, 總共編輯了 6 次
今期流行!每日更新日遊新聞 > 我的微博
經常更新!日遊猛料雜碎部落 > MY PACE TRAVEL
面書同好!日本自遊易FB專頁 > 日本自遊易專頁
頭像
pace
終極會員
終極會員

google adsense
Google

Re: 《2007會員聚會》報名處

文章pace 發表於 週日 10月 14, 2007 9:29 pm

1) PACE(一位)
經常更新!日遊猛料雜碎部落 > MY PACE TRAVEL
頭像
pace
終極會員
終極會員

文章Dickens 發表於 週日 10月 14, 2007 10:14 pm

:D :D 到~~

1) PACE(一位)
2) Dickens(一位)
2011 - 九州五島豚橫斷之旅(連載中)
2010 - 北海道豚橫斷之旅二部曲(連載中)
2009 - 東北豚橫斷之旅首部曲
2009 - 中部豚橫斷之旅
2008 - 九州豚橫斷快閃之旅
2007 - 高山白川鄉豚橫斷之旅
2007 - 京阪神奈豚橫斷之旅
2006 - 信州豚橫斷之旅
2005 - 北海道豚橫斷之旅
頭像
Dickens
普通會員
普通會員

文章Wendy2004 發表於 週日 10月 14, 2007 10:22 pm

1) PACE(一位)
3) Wendy2004(一位)
頭像
Wendy2004
超級會員
超級會員

文章三杉淳 發表於 週一 10月 15, 2007 6:23 pm

1) PACE(一位)
4) 三杉淳 (暫時一位)
頭像
三杉淳
終極會員
終極會員

文章travelpooh 發表於 週一 10月 15, 2007 8:25 pm

1) PACE(一位)
5) TRAVEPOOH (一位)
頭像
travelpooh
至尊會員
至尊會員

文章fionawong 發表於 週二 10月 16, 2007 3:42 pm

1) PACE(一位)
6) Fiona (一位)
♡ Work hard, play hard♡
♪Life is not so hard♪
頭像
fionawong
高級會員
高級會員

文章nobori 發表於 週一 10月 22, 2007 11:04 pm

1) PACE(一位)
7) Nobori(一位)
慘...日本之旅將封印到另行通知為止!

四十七個都、府、縣...
已到:
北海道---(道央,道南,道東、道北地區)
東北---青森、秋田、山形、岩手、宮城、福島
關東---東京都、千葉、神奈川、琦玉、群馬
中部---長野、靜岡、千葉、愛知、岐阜、新潟
近畿---大阪府、京都府、奈良
中國---兵庫、鳥取、島根、廣島、山口
四國---香川、愛媛、高知、德島
九州---
(30個)

http://hk.myblog.yahoo.com/nobori-leung/index?l=f&id=5
頭像
nobori
超級會員
超級會員

文章shigou 發表於 週二 10月 23, 2007 12:25 am

1) PACE(一位)
8 ) shigou(一位)
我的旅遊誌 奇雲旅遊誌
(努力)寫作中:
1) 05年6月中部世博之旅
2) 05年9月九州突襲之旅
3) 06年4月關西賞櫻之旅
4) 00年2月關西溫泉之旅
5) 98年3月日本初體驗之旅
6) 09年4月東京近郊賞櫻之旅
完成:
1) 04年6月東京RELAX之旅
2) 05年12月北海道初登陸之旅
頭像
shigou
普通會員
普通會員

文章紅米奇 發表於 週二 10月 23, 2007 10:12 pm

1) PACE(一位)
9) 紅米奇 (一位)
『紅米奇の日迷心竅 Blog』
2010年4月箱伊為命の旅 pls visit 紅米奇の日迷心竅 Blog
2010年2月東北尋冰覓湯の旅 pls visit 紅米奇の日迷心竅 Blog
2009年新春血拼遂格睇 pls visit 紅米奇の日迷心竅 Blog
2008年6月撲向九州之旅 pls visit 紅米奇の日迷心竅 Blog
2008年4月東京獵櫻行動之旅
2008年2月東京夜鷹急行之旅
2007年2月東京吃、喝、玩、樂之旅
2006年7月初嘗北夏花花之旅
2005年2月北海道+東京覓食之旅 【 ec2japan.com/phpBB2/viewtopic.php?t=14470&start=0 】
頭像
紅米奇
終極會員
終極會員

文章pace 發表於 週三 10月 24, 2007 6:12 pm

尚差一位就突破10位之關口 ^__^
各會員請踴躍支持
p.s 仲有好多版管未見影喎 :D :D :D
頭像
pace
終極會員
終極會員

文章Louisx 發表於 週四 10月 25, 2007 5:35 pm

小弟正於十一月十七日去日本.. 黎唔倒 ](*,)
頭像
Louisx
新會員
新會員

文章hung 發表於 週四 10月 25, 2007 9:42 pm

1) PACE(一位)
9) 紅米奇 (一位)
10) hung (一位)
hung
初級會員
初級會員

文章阿明 發表於 週四 10月 25, 2007 11:52 pm

1) PACE(一位)
9) 紅米奇 (一位)
11) 阿明 (一位)
頭像
阿明
普通會員
普通會員

文章pace 發表於 週一 10月 29, 2007 9:50 pm

小弟終於回港了 ^__^
不過似乎今年版聚個反應好冷淡下添,殘念

地點方面:
如果人數在20-30人之間
應該會在銅鑼灣、旺角等地之上樓cafe中舉行

活動方面暫定的有:
2) 北海道之行程計劃對談(兩位北海道版管travelpooh and nobori有無興趣操刀??)(暫定)
4) 有獎日遊問答比賽(暫定,fiona又要你幫手了)
5) 日本旅遊短片播放(我有全套雪映移城及大量日本電視旅遊節目可供播放,亦歡迎其他會員提供)
6) 抽獎(我有約五至六份東北小禮物可送出,另加五本東京終極天書,希望各會員踴躍提供)
頭像
pace
終極會員
終極會員

文章travelpooh 發表於 週一 10月 29, 2007 10:15 pm

pace 寫:小弟終於回港了 ^__^

地點方面:
如果人數在20-30人之間
應該會在銅鑼灣、旺角等地之上樓cafe中舉行

活動方面暫定的有:
2) 北海道之行程計劃對談(兩位北海道版管travelpooh and nobori有無興趣操刀??)(暫定)
4) 有獎日遊問答比賽(暫定,fiona又要你幫手了)
6) 抽獎(我有約五至六份東北小禮物可送出,另加五本東京終極天書,希望各會員踴躍提供)

係啦, 真係歷來最少人喎~~ 點解呢??
會唔會係因為未決定地點, 費用呢??
其實會唔會好多人都唔知有呢個聚會呢??

北海道之行程計劃對談, 我估我唔擔唔起大旗喎~~
不過, 到時有興趣咪圍埋一台做個小組討論啦, 我會拎本道東rurubu出來, 亦會拎兩本雪祭相簿~~

東京終極天書?? 有冇北海道終極天書呀?? 上次的高鐵天書好正, (所以冇揀到北海道) 可以作為出年的plan b準備呢~~
頭像
travelpooh
至尊會員
至尊會員

文章pace 發表於 週一 10月 29, 2007 10:27 pm

咁就三本東京+三本北海道啦 ^__^
費用方面忘了說
上限為HK$150
頭像
pace
終極會員
終極會員

文章travelpooh 發表於 週一 10月 29, 2007 10:52 pm

pace 寫:小弟終於回港了 ^__^

我發覺係討論區的首頁, 完全唔發覺有呢個topic的存在咁.
http://www.ec2japan.com/phpBB2/index.php
可唔可以將佢置頂呢?? 咁會唔會好d呢?? (以前好似有呢個function o架)

雖然似乎已set左係以"公告"形式出, 不過, "公告"要入去d topic度先見到, 係討論區的首頁係見唔到呢個公告的, 我記得以前好似係會係首頁show埋出來的.

好可能係以上原因, 所以其實好多人都不知道吧~~
我也要用返email的link才找回呢個topic呢, 現在先見到原來放係"日遊綜合題目"呢一度呢~~
頭像
travelpooh
至尊會員
至尊會員

文章pace 發表於 週一 10月 29, 2007 11:36 pm

圖檔

己製作一小型banner作宣傳用
歡迎各會員及版管放在ec2japan簽名檔、個人網站或網誌等使用

to pooh : 對,新版好像沒有這個功能呢,又殘念。
頭像
pace
終極會員
終極會員

文章littlestar 發表於 週一 10月 29, 2007 11:55 pm

1) PACE(一位)
9) 紅米奇 (一位)
11) 阿明 (一位)
12)little star(一位)
littlestar
新會員
新會員

下一頁

回到 會員聚會

線上會員

正在瀏覽此版面的會員: 沒有註冊會員 和 2 位訪客