《2007會員聚會》報名處

會員聚會公告

版主: ecwebmaster, 三杉淳, 版管

Re: 《2007會員聚會》報名處

文章travelpooh 發表於 週二 11月 13, 2007 11:06 pm

jokelib 寫:我都想去,過兩日先知得唔得 :-k

好呀, 好呀, 到時要向你同仁傑請教請教揀車的心得先~~
頭像
travelpooh
至尊會員
至尊會員

google adsense
Google

文章mtfong 發表於 週三 11月 14, 2007 4:12 pm

travelpooh 寫:
mtfong 寫:嘩!好多日上唔倒來!差 d 錯失左今年既網聚添!
睇多兩日先!今次終於唔駛過海啦! =D>

方sir, 好似都未見你報名o既??!!

我未知得唔得呀!屋企人生日,應該要去食飯呀! :x
頭像
mtfong
普通會員
普通會員

文章blackcat 發表於 週三 11月 14, 2007 4:27 pm

我都未知得唔得 :(
頭像
blackcat
超級會員
超級會員

文章jacqueline 發表於 週三 11月 14, 2007 11:01 pm

各位真的不好意思,
原來我一時大恴記錯日子是星期六,
不是星期五看演唱會,
我好想出席見下大家但又錯過了,
很失望,亦麻煩 Pace 兄刪除我的名字
吧,對不起前幾天都沒有時間上網,
趕不及星期二前告知缺席,為你帶來
不便真的非常不好意思。
頭像
jacqueline
普通會員
普通會員

文章j 發表於 週三 11月 14, 2007 11:24 pm

真的極不好意思,因為弟弟今日抄了車,右腳骨折,現打了石膏,因為要照顧弟弟,所以不能出席,這麼遲才通知,真的極抱歉! #-o 唉!12月第一次日本自駛遊,還想借機向各位請教,Pace兄請刪除我的名字,謝謝!對不起!
j
初級會員
初級會員

文章pace 發表於 週四 11月 15, 2007 12:00 am

由於現時僅得十八位會員落實出席
而有關場地的最低消費是二十位
亦因已付定金未能取消
故如當日出席者仍未能到達二十位
各出席會員包括我都可能需要額外分擔未出席者之費用
不便之處敬請見諒

UPDATED LIST :

1) PACE(一位)
2) Dickens(一位)
3) Wendy2004(一位)
4) 三杉淳 (暫時一位)
5) TRAVEPOOH (一位)
6) Fiona (一位)
7) Nobori(一位)
8 ) cuteyboy4 (一位)
9 ) 紅米奇 (一位)
10) hung (一位)
11) little star(一位)
12) howesley(一位)
13) fabian - 包仔 (一位)
14) ANDY(一位)
15) monday (一位)
16&17) 阿明 (2位)
18) 勇者仁傑
今期流行!每日更新日遊新聞 > 我的微博
經常更新!日遊猛料雜碎部落 > MY PACE TRAVEL
面書同好!日本自遊易FB專頁 > 日本自遊易專頁
頭像
pace
終極會員
終極會員

文章travelpooh 發表於 週四 11月 15, 2007 12:26 am

黑貓, 方sir, 我地等埋你呀~~
頭像
travelpooh
至尊會員
至尊會員

文章travelpooh 發表於 週四 11月 15, 2007 12:31 am

jacqueline 寫:各位真的不好意思,
原來我一時大恴記錯日子是星期六,
不是星期五看演唱會,
我好想出席見下大家但又錯過了,
很失望,亦麻煩 Pace 兄刪除我的名字
吧,對不起前幾天都沒有時間上網,
趕不及星期二前告知缺席,為你帶來
不便真的非常不好意思。

啊, 我地無緣再見添~~

p.s. 你屋企果度, 文章分類的Japan is White, 空白一片o既??!! 真係只有一片white咋喎~~
另外, 你會唔會即番個icon比你自己間屋呀?? 想將你加入"左鄰右里"呢~
http://www.travelpooh.com/link.htm
頭像
travelpooh
至尊會員
至尊會員

文章j 發表於 週四 11月 15, 2007 12:26 pm

pace 寫:由於現時僅得十八位會員落實出席
而有關場地的最低消費是二十位
亦因已付定金未能取消
故如當日出席者仍未能到達二十位
各出席會員包括我都可能需要額外分擔未出席者之費用
不便之處敬請見諒

1) PACE(一位)
2) Dickens(一位)
3) Wendy2004(一位)
4) 三杉淳 (暫時一位)
5) TRAVEPOOH (一位)
6) Fiona (一位)
7) Nobori(一位)
8 ) cuteyboy4 (一位)
9 ) 紅米奇 (一位)
10) hung (一位)
11) little star(一位)
12) howesley(一位)
13) fabian - 包仔 (一位)
14) ANDY(一位)
15) monday (一位)
16&17) 阿明 (2位)
18) 勇者仁傑

由於事出突然,所以未能出席,引致各位不便深感抱歉,而且經常得到各位在網上相助,實在不好意思,Pace兄,可否讓我支付應付的一份,以減心中歉疚,請問可否send戶口號碼給我呢?joycho724@yahoo.com.hk 謝謝!
j
初級會員
初級會員

文章Dickens 發表於 週四 11月 15, 2007 8:30 pm

:D 加多位呀!

1) PACE(一位)
2&3) Dickens(二位)
4) Wendy2004(一位)
5) 三杉淳 (暫時一位)
6) TRAVEPOOH (一位)
7) Fiona (一位)
8 ) Nobori(一位)
9) cuteyboy4 (一位)
10) 紅米奇 (一位)
11) hung (一位)
12) little star(一位)
13) howesley(一位)
14) fabian - 包仔 (一位)
15) ANDY(一位)
16) monday (一位)
17&18) 阿明 (2位)
19) 勇者仁傑(一位)
2011 - 九州五島豚橫斷之旅(連載中)
2010 - 北海道豚橫斷之旅二部曲(連載中)
2009 - 東北豚橫斷之旅首部曲
2009 - 中部豚橫斷之旅
2008 - 九州豚橫斷快閃之旅
2007 - 高山白川鄉豚橫斷之旅
2007 - 京阪神奈豚橫斷之旅
2006 - 信州豚橫斷之旅
2005 - 北海道豚橫斷之旅
頭像
Dickens
普通會員
普通會員

文章三杉淳 發表於 週五 11月 16, 2007 10:45 am

Dickens 寫::D 加多位呀!

Dickens 嫂終於得閒來.... :D
頭像
三杉淳
終極會員
終極會員

文章travelpooh 發表於 週五 11月 16, 2007 2:54 pm

三杉淳 寫:

DICKEN and DICKEN 嫂, welcome welcome呀~~

聽日會唔會有神秘嘉賓出場呢??!!
頭像
travelpooh
至尊會員
至尊會員

文章dada(2) 發表於 週五 11月 16, 2007 4:34 pm

加多兩位......唔該, 可否 sent mail 給我付款, thanks!!!!!!!!

hidada224@yahoo.com.hk

1) PACE(一位)
20 & 21) dada (2位)
dada(2)
初級會員
初級會員

文章dada(2) 發表於 週五 11月 16, 2007 4:41 pm

travelpooh 寫:
三杉淳 寫:

DICKEN and DICKEN 嫂, welcome welcome呀~~

聽日會唔會有神秘嘉賓出場呢??!!

以我記憶係唔係好似上年咁有神秘嘉賓呢!
dada(2)
初級會員
初級會員

文章iiea03 發表於 週五 11月 16, 2007 5:06 pm

加埋我個"超齡初哥"

1) PACE(一位)
22) iiea03 (一位)
02年冬22日 東京、大阪、京都處子行
03年秋8日 再訪東京
04年春8日 東京賞櫻失敗之旅
04年秋30日 東京、沖繩、京阪神
05年夏16日 東京、箱根、日光
05年聖誕新年16日 東京、北海道初探
06年春8日 東京追櫻失望行
06年秋18日 東京、北九州
07年春21日 東京、名古屋、伊勢、金沢高山白川鄉、山陽
07年夏18日 東京、東北夏祭
07年秋8日 東京解悶行
08年頭18日 冬之東京、北海道雪祭
08年夏18日 東京、北海道賞花
08年末24日 東京、千葉、京都、山口下關、山陰
09年夏30日 東京、四國、京都祇園祭
09年秋28日 東京、九州
10年春18日東京、立山黑部、名古屋
My Blog :http://hk.myblog.yahoo.com/alb_est_cw
頭像
iiea03
普通會員
普通會員

文章pace 發表於 週五 11月 16, 2007 7:56 pm

YEAH
多謝支持
現時總共有22名會員落實出席明日之聚會
希望大家可以玩得開心同傾得高興啦
各位聽日六點見
如果找不到舉行地點或有任何突發事故
請打我手提:9834 4464
P.S : 聽日到場時才收取有關款項
今期流行!每日更新日遊新聞 > 我的微博
經常更新!日遊猛料雜碎部落 > MY PACE TRAVEL
面書同好!日本自遊易FB專頁 > 日本自遊易專頁
頭像
pace
終極會員
終極會員

文章travelpooh 發表於 週五 11月 16, 2007 8:36 pm

pace 寫:ec2japan年度盛事又再登場!
《2007秋之聚會》將於十一月十七日(六)舉行
現時開始初步報名

報名方法只需依次序將閣下之會員名稱作為內文回覆本post便可

地面:
旺角Tour Cafe(地址:彌敦道577號高氏大樓2樓A)

時間:
由晚上6:00至10:00

費用:
HK$160,包晚餐及飲品

活動方面暫定的有:
1) PACE x 三杉淳@東北對談(暫定)
2) 北海道之行程計劃對談(暫定)
3) 相薄、資訊、短片等分享(歡迎各會員自携出席分享)
4) 有獎日遊問答比賽
5) 日本旅遊短片播放(我有全套雪映移城及大量日本電視旅遊節目可供播放,亦歡迎其他會員提供)
6) 抽獎(我有約五至六份東北小禮物可送出,另加三本東京+三本北海道終極天書,希望各會員踴躍提供)
7) 豐富晚飯

當晚菜單:
小食八款:
香草焗蒜蓉包
雞蛋沙律三文治
迷你肉腸菠蘿串
香脆麥樂雞 拼 格格薯塊
鮮什果沙律
蜜糖烤焗雞翼
秘製鹵水雞翼
蜜汁焗司華力腸

主菜兩款:
香檳忌廉汁煙肉燴意粉
吉列豬扒飯

飲品:
每人2杯特式飲品

甜品:
特色甜品

截至11月4日
報名會員已達最低開催人數之20人
故今次聚會將正式如期於11月17日舉行
多謝大家支持
未報名之會員
歡迎繼續報名
報名將繼續開放直至舉行日之前之一日即11月16日
希望有更多會員可以參加今次ec2japan討論區之年度盛會
至於舉行地點及聚會更詳細程序等
將會於下星期日之前落實
請留意本POST最頂文章之更新
再一次代版主多謝大家對ec2japan討論區之支持

再次緊急呼籲:
希望有會員可以送出小禮物作抽獎及比賽獎品之用!!大小無拘、多多益善~

呢間tour cafe個樣幾靚咁喎~~
剛剛在網上世界經過找到的.
http://cafe.up4food.com/tour/5884
圖檔

圖檔
頭像
travelpooh
至尊會員
至尊會員

文章travelpooh 發表於 週五 11月 16, 2007 8:40 pm

iiea03 寫:加埋我個"超齡初哥"

唔係呀, 呢個樣好後生呀~~ 哈哈~~
圖檔

認住我啦, 你明天可能會見到......
圖檔

預告:
明天我會帶雪祭之旅相簿 + 琉球之旅數碼相(如果有projector就會好d, notebook都可以, 如果唔係就只好在相機度睇了)
另外, 仲會帶本道東rurubu出來~~
頭像
travelpooh
至尊會員
至尊會員

文章Dickens 發表於 週五 11月 16, 2007 11:49 pm

pace 寫:YEAH
多謝支持
現時總共有22名會員落實出席明日之聚會
希望大家可以玩得開心同傾得高興啦
各位聽日六點見
如果找不到舉行地點或有任何突發事故
請打我手提:9834 4464
P.S : 聽日到場時才收取有關款項

=D> =D> 齊人啦~~
2011 - 九州五島豚橫斷之旅(連載中)
2010 - 北海道豚橫斷之旅二部曲(連載中)
2009 - 東北豚橫斷之旅首部曲
2009 - 中部豚橫斷之旅
2008 - 九州豚橫斷快閃之旅
2007 - 高山白川鄉豚橫斷之旅
2007 - 京阪神奈豚橫斷之旅
2006 - 信州豚橫斷之旅
2005 - 北海道豚橫斷之旅
頭像
Dickens
普通會員
普通會員

文章travelpooh 發表於 週五 11月 16, 2007 11:51 pm

iiea03 寫:加埋我個"超齡初哥"

1) PACE(一位)

其實除左iiea03, 上邊仲有邊個係第一次來網聚的呢??
頭像
travelpooh
至尊會員
至尊會員

上一頁下一頁

回到 會員聚會

線上會員

正在瀏覽此版面的會員: 沒有註冊會員 和 2 位訪客