將於農曆新年出發的會員飯局

會員聚會公告

版主: ecwebmaster, 三杉淳, 版管

Re: 將於農曆新年出發的會員飯局

文章三杉淳 發表於 週五 12月 21, 2007 6:15 pm

所有參加飯局的會員, 對於食啲乜嘢, 又或者在那個地區舉行飯局都可以俾吓意見喎! 大家鍾意就得.... :D
頭像
三杉淳
終極會員
終極會員

google adsense
Google

文章Stone22 發表於 週六 12月 22, 2007 10:24 am

地點方面都係旺角/尖沙咀呢d中間點啦!暫時有16個, 唔知酒樓是否可以俾到一張大大枱, 可以坐得晒呢...分枱又好似唔係好方便大家傾計!若果再有多4個報名就可以係樓上cafe包場...好似上次聚會0甘....
Stone22
超級會員
超級會員

文章jokelib 發表於 週六 12月 22, 2007 11:26 am

我都未報名,預我一個先啦
頭像
jokelib
終極會員
終極會員

文章三杉淳 發表於 週六 12月 22, 2007 2:42 pm

Stone22 寫:地點方面都係旺角/尖沙咀呢d中間點啦!暫時有16個, 唔知酒樓是否可以俾到一張大大枱, 可以坐得晒呢...分枱又好似唔係好方便大家傾計!若果再有多4個報名就可以係樓上cafe包場...好似上次聚會0甘....

我都係咁諗, 希望有20 人以上, 咁包個場就會比較舒服! :D
頭像
三杉淳
終極會員
終極會員

文章三杉淳 發表於 週六 12月 22, 2007 2:43 pm

1. 三杉淳 X 4
2. OL X 2
3. stone22 X 2
4. Wesley
5. Umberlla X 2
6. JY913 X 3
7. gemini X 2
8. jokelib
頭像
三杉淳
終極會員
終極會員

文章umberlla 發表於 週六 12月 22, 2007 3:02 pm

好野,BTW,去邊度食?我本來計畫去北海道,所以買左d旅遊書,而家去東北,咁d書可以借比大家參考la!三杉,你帶埋阿仔ah?
三杉淳 寫:1. 三杉淳 X 4
2. OL X 2
4. Wesley

又加多兩位, 唔覺唔覺已有十六位! :D
頭像
umberlla
高級會員
高級會員

文章三杉淳 發表於 週日 12月 23, 2007 12:00 am

umberlla 寫:BTW,去邊度食?我本來計畫去北海道,所以買左d旅遊書,而家去東北,咁d書可以借比大家參考la!三杉,你帶埋阿仔ah?

大慨會揀[旺角], 就腳嘛! 食乜未決定, 下星期睇睇實際人數有幾多先再諗, 人數多的話, 都唔可以太遲訂位..... 如無意外, 我應該會帶阿仔來的.... :D
頭像
三杉淳
終極會員
終極會員

文章三杉淳 發表於 週四 12月 27, 2007 9:20 pm

暫時揾到兩間位於[旺角]的樓上cafe 搞今次聚會:

1) TOUR CAFE
上次搞會員聚會那一間, 位置就腳, 地方算係舒服, 不過人數未過二十人, 所以未能包場!
地址: 彌敦道577號高氏大樓2樓A
收費: 仲未覆實, 但上次搞的會員聚會, 每人約$150
食物: 包兩杯飲品, 有意粉、沙律、小食等供應, 上次食過, 覺得唔錯!

2) Chez Amis Cafe
有一間可容納約15-18人的VIP 房!
地址: 旺角豉油街昌記大廈4樓A室(PIZZA HUT對面昌記大廈直入按4字)
收費: 每人約$130
食物: 包兩杯飲品, 有意粉、沙律、小食等供應!

以上兩個聚會地點, 希望大家可以俾啲意見!
頭像
三杉淳
終極會員
終極會員

文章howesley 發表於 週四 12月 27, 2007 10:31 pm

其實兩間情況相似, 不如我地努力d去邀請多d朋友黎, 熱鬧d好d既, 聽多d朋友意見, 我地仲開心
howesley
初級會員
初級會員

文章umberlla 發表於 週四 12月 27, 2007 10:33 pm

我覺得有個VIP房好似好d,即係我投Chez Amis Cafe一票! :lol:
三杉淳 寫:暫時揾到兩間位於[旺角]的樓上cafe 搞今次聚會:

1) TOUR CAFE
上次搞會員聚會那一間, 位置就腳, 地方算係舒服, 不過人數未過二十人, 所以未能包場!
地址: 彌敦道577號高氏大樓2樓A
收費: 仲未覆實, 但上次搞的會員聚會, 每人約$150
食物: 包兩杯飲品, 有意粉、沙律、小食等供應, 上次食過, 覺得唔錯!

2) Chez Amis Cafe
有一間可容納約15-18人的VIP 房!
地址: 旺角豉油街昌記大廈4樓A室(PIZZA HUT對面昌記大廈直入按4字)
收費: 每人約$130
食物: 包兩杯飲品, 有意粉、沙律、小食等供應!

以上兩個聚會地點, 希望大家可以俾啲意見!
頭像
umberlla
高級會員
高級會員

文章yanpolly 發表於 週四 12月 27, 2007 11:06 pm

如果confirm去cafe我如男朋友都會去,如果去酒樓就唔去啦~
去cafe就加我地2個啦~
yanpolly
新會員
新會員

文章三杉淳 發表於 週四 12月 27, 2007 11:47 pm

yanpolly 寫:如果confirm去cafe我如男朋友都會去,如果去酒樓就唔去啦~
去cafe就加我地2個啦~

因為參加人數起碼有十幾個, 冇乜可能去酒樓了! 去邊間CAFE 亦要在今個星期日前決定, 因為我必須親身上去落訂.... :D

1. 三杉淳 X 4
2. OL X 2
4. Wesley
8. jokelib
9. yanpolly X 2

19 人, 未夠 20, 如果有多幾個會員參加, 我就可以包起成個場, 比單係一個VIP 房舒服, 希望大家努力!!! :cheers:
頭像
三杉淳
終極會員
終極會員

文章Stone22 發表於 週五 12月 28, 2007 9:54 am

有興趣的朋快d嚟報名啦!
若果夠20個, 包返上次個場都幾好, 起碼寬闊d, 傾都傾得開心d嘛! \:D/
Stone22
超級會員
超級會員

文章gemini 發表於 週五 12月 28, 2007 10:33 am

我去邊都無問題
gemini
普通會員
普通會員

文章iiea03 發表於 週五 12月 28, 2007 11:17 am

如果上cafe就預埋我1個啦!!
02年冬22日 東京、大阪、京都處子行
03年秋8日 再訪東京
04年春8日 東京賞櫻失敗之旅
04年秋30日 東京、沖繩、京阪神
05年夏16日 東京、箱根、日光
05年聖誕新年16日 東京、北海道初探
06年春8日 東京追櫻失望行
06年秋18日 東京、北九州
07年春21日 東京、名古屋、伊勢、金沢高山白川鄉、山陽
07年夏18日 東京、東北夏祭
07年秋8日 東京解悶行
08年頭18日 冬之東京、北海道雪祭
08年夏18日 東京、北海道賞花
08年末24日 東京、千葉、京都、山口下關、山陰
09年夏30日 東京、四國、京都祇園祭
09年秋28日 東京、九州
10年春18日東京、立山黑部、名古屋
My Blog :http://hk.myblog.yahoo.com/alb_est_cw
頭像
iiea03
普通會員
普通會員

文章Stone22 發表於 週五 12月 28, 2007 11:59 am

夠20個啦! :cheers: :cheers:
Stone22
超級會員
超級會員

文章natalieying 發表於 週五 12月 28, 2007 1:18 pm

嘩..好熱鬧 :)
頭像
natalieying
超級會員
超級會員

文章三杉淳 發表於 週五 12月 28, 2007 2:11 pm

natalieying 寫:嘩..好熱鬧 :)

有興趣來嗎? 未出發都可以先上來興奮一吓!!! :D

1. 三杉淳 X 4
2. OL X 2
4. Wesley
8. jokelib
9. yanpolly X 2
10. iiea03

如果包場, 再多幾個人參加都冇乜問題! 大家不妨考慮來join 呢個聚會吖!!! :cheers:
頭像
三杉淳
終極會員
終極會員

文章OL 發表於 週五 12月 28, 2007 2:14 pm

我都係第一次參加飯局, 好緊張呀...

natalieying, 係喎, 未見你報名, 一齊黎啦, 加埋你仲熱鬧.
OL
高級會員
高級會員

文章三杉淳 發表於 週六 12月 29, 2007 3:40 pm

今次 gathering 的地點已經確定如下:

TOUR CAFE
上次搞過會員聚會, 位置就腳, 地方都幾舒服, 會包場!

時間: 5/1/2008 (6:30pm~9:30pm)

地址: 旺角彌敦道577號高氏大樓2樓A (即[登打士街]和[彌敦道]交界, 如果搭地鐵, [油麻地站]落會較近!)

收費: 每人$138 (另收加一)

食物: 包兩杯特色飲品(自己order), 有意粉、焗飯、三文治、沙律、小食等供應, 上次食過, 味道唔錯!

節目: 今次聚會主要係等各位即將出發的會員可以互相交流吓心得和準備工作, 所以希望大家可以帶備自己的行程和相關資料, 到時同大家一起分享; 另外會場有電腦供應, 大家喜歡的話, 可帶同記憶棒、CD 或 DVD 等播放相片或短片! :D

由於包場最少要 20 位起, 人數暫時只係剛剛好, 希望之前報咗名的會員能夠準時出席, 唔好放我飛機啦! 拜託晒咁多位了!!! [-o<
頭像
三杉淳
終極會員
終極會員

上一頁下一頁

回到 會員聚會

線上會員

正在瀏覽此版面的會員: 沒有註冊會員 和 1 位訪客