將於農曆新年出發的會員飯局

會員聚會公告

版主: ecwebmaster, 三杉淳, 版管

Re: 將於農曆新年出發的會員飯局

文章pace 發表於 週日 12月 30, 2007 11:16 pm

蛋散一枚報名 ^^
今期流行!每日更新日遊新聞 > 我的微博
經常更新!日遊猛料雜碎部落 > MY PACE TRAVEL
面書同好!日本自遊易FB專頁 > 日本自遊易專頁
頭像
pace
終極會員
終極會員

google adsense
Google

文章三杉淳 發表於 週一 12月 31, 2007 12:00 am

1. 三杉淳 X 4
2. OL X 2
3. stone22 X 2
4. Wesley
5. Umberlla X 2
6. JY913 X 3
7. gemini X 2
8. jokelib
9. yanpolly X 2
10. iiea03
11. pace

嘻~ 本來就想叫pace 來, 但又擔心佢話要趕住出書, 唔好意思阻住佢, 依家自動報名當然最好不過...... :D :cheers:
頭像
三杉淳
終極會員
終極會員

文章hyperbola 發表於 週一 12月 31, 2007 11:44 am

hyperbola x2

thanks.
頭像
hyperbola
高級會員
高級會員

文章三杉淳 發表於 週一 12月 31, 2007 12:06 pm

1. 三杉淳 X 4
2. OL X 2
4. Wesley
8. jokelib
9. yanpolly X 2
10. iiea03
11. pace
12. hyperbola X 2
頭像
三杉淳
終極會員
終極會員

文章winkwan 發表於 週一 12月 31, 2007 12:46 pm

如果在尖沙咀, 請計我一人啊. Thanks!
winkwan
初級會員
初級會員

文章三杉淳 發表於 週一 12月 31, 2007 3:51 pm

winkwan 寫:如果在尖沙咀, 請計我一人啊. Thanks!

今次 gathering 的地點已經確定於[旺角]舉行, 請問有冇問題呢?

TOUR CAFE
上次搞過會員聚會, 位置就腳, 地方都幾舒服, 會包場!

時間: 5/1/2008 (6:30pm~9:30pm)

地址: 旺角彌敦道577號高氏大樓2樓A (即[登打士街]和[彌敦道]交界, 如果搭地鐵, [油麻地站]落會較近!)

收費: 每人$138 (另收加一)

食物: 包兩杯特色飲品(自己order), 有意粉、焗飯、三文治、沙律、小食等供應, 上次食過, 味道唔錯!

節目: 今次聚會主要係等各位即將出發的會員可以互相交流吓心得和準備工作, 所以希望大家可以帶備自己的行程和相關資料, 到時同大家一起分享; 另外會場有電腦供應, 大家喜歡的話, 可帶同記憶棒、CD 或 DVD 等播放相片或短片! :D
頭像
三杉淳
終極會員
終極會員

文章hyperbola 發表於 週二 1月 01, 2008 3:16 pm

Thanks for organizing.

I have sent my mobile # to 三杉淳.
頭像
hyperbola
高級會員
高級會員

文章Stone22 發表於 週二 1月 01, 2008 10:20 pm

三杉淳 寫:
winkwan 寫:如果在尖沙咀, 請計我一人啊. Thanks!

今次 gathering 的地點已經確定於[旺角]舉行, 請問有冇問題呢?

TOUR CAFE
上次搞過會員聚會, 位置就腳, 地方都幾舒服, 會包場!

時間: 5/1/2008 (6:30pm~9:30pm)

地址: 旺角彌敦道577號高氏大樓2樓A (即[登打士街]和[彌敦道]交界, 如果搭地鐵, [油麻地站]落會較近!)

收費: 每人$138 (另收加一)

食物: 包兩杯特色飲品(自己order), 有意粉、焗飯、三文治、沙律、小食等供應, 上次食過, 味道唔錯!

節目: 今次聚會主要係等各位即將出發的會員可以互相交流吓心得和準備工作, 所以希望大家可以帶備自己的行程和相關資料, 到時同大家一起分享; 另外會場有電腦供應, 大家喜歡的話, 可帶同記憶棒、CD 或 DVD 等播放相片或短片! :D

OK!! Thanks三杉淳
Stone22
超級會員
超級會員

文章yanpolly 發表於 週三 1月 02, 2008 11:02 pm

唔好意思呀,我男朋友有野要做呀果日,黎唔到呀,sorry.... #-o
yanpolly
新會員
新會員

文章三杉淳 發表於 週三 1月 02, 2008 11:17 pm

1. 三杉淳 X 4
2. OL X 2
4. Wesley
8. jokelib
9. iiea03
10. pace
11. hyperbola X 2
頭像
三杉淳
終極會員
終極會員

文章hyperbola 發表於 週四 1月 03, 2008 12:37 pm

請問要唔要帶日本旅遊書出來,我手上有關西、東京、伊豆/箱根、北海道、九州等等10多本書。
頭像
hyperbola
高級會員
高級會員

文章三杉淳 發表於 週四 1月 03, 2008 2:11 pm

hyperbola 寫:請問要唔要帶日本旅遊書出來,我手上有關西、東京、伊豆/箱根、北海道、九州等等10多本書。

印象中所有出席人士都係去東京、東北、北海道, 如果閣下唔嫌辛苦, 帶幾本上述地方的旅遊書來俾大家參考下已經好好, 先謝! :D
頭像
三杉淳
終極會員
終極會員

文章hyperbola 發表於 週四 1月 03, 2008 2:28 pm

三杉淳 寫:
hyperbola 寫:請問要唔要帶日本旅遊書出來,我手上有關西、東京、伊豆/箱根、北海道、九州等等10多本書。

印象中所有出席人士都係去東京、東北、北海道, 如果閣下唔嫌辛苦, 帶幾本上述地方的旅遊書來俾大家參考下已經好好, 先謝! :D

不要客氣。因為第一次參加聚會,不知如何分享(因為自己遊日經驗不多),那些書不算好重,我可以取近期新的書來大家分享一下。
頭像
hyperbola
高級會員
高級會員

文章yee_fonghk 發表於 週四 1月 03, 2008 7:00 pm

hyperbola 寫:
三杉淳 寫:

不要客氣。因為第一次參加聚會,不知如何分享(因為自己遊日經驗不多),那些書不算好重,我可以取近期新的書來大家分享一下。

雖然我唔係去飯局的,都要感謝hyperbola對分享區的熱誠。主動帶旅遊書仔出席聚會。
頭像
yee_fonghk
普通會員
普通會員

文章三杉淳 發表於 週四 1月 03, 2008 7:53 pm

hyperbola 寫:不要客氣。因為第一次參加聚會,不知如何分享(因為自己遊日經驗不多),那些書不算好重,我可以取近期新的書來大家分享一下。

其實今次聚會目的, 只係俾一班即將出發的網友有機會交流一下心得和資料, 順便互相認識, 等去到日本撞見都認得對方, 好隨意的, 唔使緊張! :D
頭像
三杉淳
終極會員
終極會員

文章三杉淳 發表於 週四 1月 03, 2008 7:55 pm

唔知仲有冇人願意參加今次的聚會呢? 因為人數暫時只係二十人咁上下, 即使再多幾位, 個場都夠坐, 希望多點人可以參與, 更加熱鬧!!! :cheers:
頭像
三杉淳
終極會員
終極會員

文章pace 發表於 週四 1月 03, 2008 9:24 pm

我會帶上上年去北海道相
及剛剛去完的東北相
經常更新!日遊猛料雜碎部落 > MY PACE TRAVEL
頭像
pace
終極會員
終極會員

文章JY913 發表於 週四 1月 03, 2008 9:33 pm

唔該加多個JY913 x 4. tks~
JY913
初級會員
初級會員

文章hyperbola 發表於 週四 1月 03, 2008 11:04 pm

pace 寫:我會帶上上年去北海道相
及剛剛去完的東北相

期待你的東北相及將出的東北書,我想今年夏天到東北自駕遊。
頭像
hyperbola
高級會員
高級會員

文章pace 發表於 週四 1月 03, 2008 11:15 pm

幫老薑update個list先 ^^

1. 三杉淳 X 4
2. OL X 2
4. Wesley
6. JY913 X 4
8. jokelib
9. iiea03
10. pace
11. hyperbola X 2

暫定22位, 嘿~~
頭像
pace
終極會員
終極會員

上一頁下一頁

回到 會員聚會

線上會員

正在瀏覽此版面的會員: 沒有註冊會員 和 1 位訪客