三月一日的會員分享聚會!

會員聚會公告

版主: ecwebmaster, 三杉淳, 版管

Re: 三月一日的會員分享聚會!

文章umberlla 發表於 週五 2月 29, 2008 1:40 pm

actually, for me quite far away ga, I need to take MTR from TW.

三杉, remember bring alot with Alvin, Ringo can play with him :D
三杉淳 寫:
8c9 寫:今次會講邊樹主題?

邊樹? 因為今次係農曆年後返來的分享大會, 大家似乎普遍係去[北海道]和[東北], 應該集中都講呢兩度! \:D/

stone22, 記得帶你啲相來呀! 我仲要copy 返我地果餐年夜飯大合照!!! :D
頭像
umberlla
高級會員
高級會員

google adsense
Google

文章OL 發表於 週五 2月 29, 2008 7:55 pm

請各參與者留意:

出席者:
三杉淳 x 3 (未計囝囝)
OL x 2
jokelib x 1 (暫定1個先)
stone22 x 2
gemini x 1
JY913 x 2
umberlla + umberlla仔 (2)
hyperbola x 2

明日聚會的詳情, 已pm給大家, 若有參加者未收到, 請提出.
OL
高級會員
高級會員

文章jokelib 發表於 週五 2月 29, 2008 11:46 pm

jokelib x 2 , sorry for the late notice.
頭像
jokelib
終極會員
終極會員

文章OL 發表於 週五 2月 29, 2008 11:49 pm

哈哈, 等左咁耐, 終於等到你x 2, 唔洗sorry喎, 聽日見. \:D/
OL
高級會員
高級會員

文章jokelib 發表於 週五 2月 29, 2008 11:52 pm

聽日見~

我自首啦~ 又衰左比 CX ..... 三月去食松板牛.... :^o :^o :^o
頭像
jokelib
終極會員
終極會員

文章OL 發表於 週六 3月 01, 2008 12:01 am

又話今年只去兩次, 結果咁快就衰左...查實你係咪做freelance架炸, 有咁多假期"保外就醫", 仲要用松板牛做藥引, 想羨慕死人咩.
OL
高級會員
高級會員

文章jokelib 發表於 週六 3月 01, 2008 12:14 am

唔係架~ full time job
頭像
jokelib
終極會員
終極會員

文章umberlla 發表於 週六 3月 01, 2008 12:26 am

唔通你係空中少爺,可以飛得咁密 :roll:
jokelib 寫:唔係架~ full time job
頭像
umberlla
高級會員
高級會員

文章OL 發表於 週六 3月 01, 2008 10:49 pm

各位,

好開心今日大家都分享左咁多各有獨色既旅程, 聚會就已經完滿結束, 我想問下有無人反對將最後的大合照post出來?

p.s. 因為你地所以令我今年既日本之旅生色不少, 多謝曬 :bounce:
OL
高級會員
高級會員

文章umberlla 發表於 週六 3月 01, 2008 11:07 pm

無反對!唔好咁客氣,你兩公婆令我地賓至如歸,亦令我今年既日本之旅生色不少!

BTW,多謝hyperbola兩公婆車我地番屋企 =D> =D>
OL 寫:各位,

好開心今日大家都分享左咁多各有獨色既旅程, 聚會就已經完滿結束, 我想問下有無人反對將最後的大合照post出來?

p.s. 因為你地所以令我今年既日本之旅生色不少, 多謝曬 :bounce:
頭像
umberlla
高級會員
高級會員

文章Stone22 發表於 週六 3月 01, 2008 11:33 pm

OL 寫:各位,

U're very very welcome! =D>
仲要多謝你今天的款待, 真係非常盡興! #-o
Stone22
超級會員
超級會員

文章jokelib 發表於 週日 3月 02, 2008 12:09 am

偷到唔少 tips ,有機會去東北可以參考。
頭像
jokelib
終極會員
終極會員

文章三杉淳 發表於 週日 3月 02, 2008 1:53 am

今晚非常盡興, 仲要多謝umberlla 位公子陪咗我囝囝成晚, 如果唔係我都冇咁輕鬆, 可以欣賞大家的相片, 亦都要多謝OL 今次幫我地訂房搞聚會!!! =D>

係喎! 仲有一個世紀謎團仍未解開: jokelib 到底做邊行? 我始終認為你老哥係搵夠退咗休那種!!! :D
頭像
三杉淳
終極會員
終極會員

文章jokelib 發表於 週日 3月 02, 2008 2:05 am

拉開話題先,道東之旅寫左少少 introduction,仲未開始 Day 1......

中文差、又唔識打字,幾段o野寫左我 10日.....

恐怕都係爛尾

2008 道東
頭像
jokelib
終極會員
終極會員

文章Stone22 發表於 週日 3月 02, 2008 1:51 pm

jokelib 寫:拉開話題先,道東之旅寫左少少 introduction,仲未開始 Day 1......

恐怕都係爛尾

2008 道東

好頭好尾!千祈唔好爛尾呀!
唔好拉開話題....你做邊行架? :-k
Stone22
超級會員
超級會員

文章tomychan 發表於 週日 3月 02, 2008 5:37 pm

OL 寫:好開心今日大家都分享左咁多各有獨色既旅程, 聚會就已經完滿結束, 我想問下有無人反對將最後的大合照post出來?

見無人反對, 相片出街喇.

圖檔
原大相片
頭像
tomychan
初級會員
初級會員

文章OL 發表於 週日 3月 02, 2008 5:38 pm

jokelib 寫:拉開話題先,道東之旅寫左少少 introduction,仲未開始 Day 1......

恐怕都係爛尾

2008 道東

就算你刻意拉開話題都無用架啦...
你個遊記淨係前言都已經好正, 中文差可以打方言"廣東話", 唔識打字可以用手寫板. 請繼續努力, 我正在追看中. 除非你外賣d正宗日本松板牛比我地一齊分享, 如果又無松板牛, 遊記又爛尾, 我諗大家都唔放過你...哈哈
OL
高級會員
高級會員

文章kaiba 發表於 週日 3月 02, 2008 7:40 pm

jokelib:

唔駛咁謙呀,我的中文都係有限公司(得中一程度),我都唔識打中文,我篇所謂嘅遊記都出街啦,雖然係相多過文字,但都費盡九牛二虎之力,執筆望字嘅時候多,所以你要加油呀,千祈唔好放棄,個個都等緊你個遊記呀。

另外,去得松阪食松阪牛,梗要去埋伊勢食伊勢海老,仲有あわび,嘩,流晒口水...太唔公平啦 :x
私の相簿(日本の旅)http://picasaweb.google.com/wendichau
2009: 札幌, 小樽, 登別, 函館, 長野市, 小布施, 涉溫泉, 志賀高原
2008: 大阪, 京都, 城崎溫泉,三重, 廣島, 宮島, 九州
2007: 松島, 仙台, 軽井沢, 北海道雪祭
2006: 東京, 日光, 河口湖, 秋の北海道
2005: 名古屋, 高山, 春の高山祭,大阪, 京都, 奈良, 姬路, 神戶, 有馬, 和歌山, 白浜
2004: 東京, 橫浜, 鐮倉, 箱根
頭像
kaiba
普通會員
普通會員

文章hyperbola 發表於 週日 3月 02, 2008 9:29 pm

umberlla 寫:無反對!唔好咁客氣,你兩公婆令我地賓至如歸,亦令我今年既日本之旅生色不少!

BTW,多謝hyperbola兩公婆車我地番屋企 =D> =D>

唔好客氣,只係順路。
頭像
hyperbola
高級會員
高級會員

文章Stone22 發表於 週日 3月 02, 2008 10:47 pm

OL 寫:

恐怕都係爛尾

2008 道東

就算你刻意拉開話題都無用架啦...
你個遊記淨係前言都已經好正, 中文差可以打方言"廣東話", 唔識打字可以用手寫板. 請繼續努力, 我正在追看中. 除非你外賣d正宗日本松板牛比我地一齊分享, 如果又無松板牛, 遊記又爛尾, 我諗大家都唔放過你...哈哈

若果有松阪牛外賣的話.......都有得諗吓! =D>
Stone22
超級會員
超級會員

上一頁下一頁

回到 會員聚會

線上會員

正在瀏覽此版面的會員: 沒有註冊會員 和 1 位訪客