大雄的聚會

會員聚會公告

版主: ecwebmaster, 三杉淳, 版管

文章勞大少 發表於 週三 9月 03, 2003 12:41 am

阿pooh,

係咪要著住d草裙黎跳ga?:lol:
不如跳完"傑他他"舞,再跳"杰撻撻"舞la. 8-)
頭像
勞大少
超級會員
超級會員

google adsense
Google

文章Steven 發表於 週三 9月 03, 2003 2:40 am

我想知道,出席者中有邊位係想知道夜車的編排、房間間隔呢? :-?

今次出席的人士有福了。因為我最近收到一本專講夜車的書(其實叫Blue train會更貼切)。我會帶俾佢大家睇一睇,令大家更能了解夜車的內部(不過就唔好預我講到俾好多人知)。
(雖則我冇乜手信俾大家,不過以我對JR的知識,我都可以即場答到部份有關JR的問題ge)
時刻表、車費details?當然會有啦。 :lol:
Steven@手尾長!

零八年六月之旅遊記準備中

搜尋過去資料尊重自己、尊重別人之美德。
Steven
高級會員
高級會員

文章瑪姬加古山 發表於 週三 9月 03, 2003 12:38 pm

大雄注意、大雄注意~~
問答比賽唔淮問jr問題呀下,一定俾 steven 殺晒,
我建議不如問麵包超人野啦, heehee

andy, 我酒套醉拳過你睇,不過要先請我飲82年la fit 先。
瑪姬加古山
普通會員
普通會員

文章Emily 發表於 週三 9月 03, 2003 1:09 pm

Steven 寫:我想知道,出席者中有邊位係想知道夜車的編排、房間間隔呢? :-?

搭訕~~

大雄兄會唔會考慮當日整番 part 交通環節呢 :???: 即係類似「大石流日本語教室」 :D , 講開唔知爆石人今次有冇得爆呢 :shock:
圖檔

:hug:
頭像
Emily
高級會員
高級會員

文章travelpooh 發表於 週三 9月 03, 2003 1:22 pm

瑪姬
"jr問題"同"麵包超人"問題都可以出喎, 不過, 就當然要你同大師做公証人啦!!!! (o傑, o傑, o傑............又少兩個敵手了)
:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)

嘩~~~~~~
andy會帶支82年la fit來呀, 瑪姬又耍醉拳, 勞大少更有"傑他他"舞坐慶, 大家快d報名喇....................
:-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D
頭像
travelpooh
至尊會員
至尊會員

文章rt 發表於 週三 9月 03, 2003 1:31 pm

加個JR講座俾STEVEN都幾好提議

再加個眾志城成為大少,幫佢既貧乏之旅籌款/糧,
大少,你好諗定表演d乜野俾我地睇喇。 :D
頭像
rt
終極會員
終極會員

文章ANDY 發表於 週三 9月 03, 2003 3:17 pm

Steven
你講果本係咪藍色北斗星封面果本呀? 我都有買, 內容都幾豐富!

搵steven講個鐵道o既topic都唔錯, 我諗好多人有興趣, 唯一無興趣可能係steven自己, 見你地問埋d咁低B o既問題可能會激死佢! :D

瑪小姬
你可知醉拳乃係我地中國國粹, 點可以用洋酒咁騎呢!
喇! 整支豬膽樽形好易認, 飲開有感情, 我每次拍古裝片都飲佢嫁!
包你入形入格! 8-)
頭像
ANDY
高級會員
高級會員

文章Steven 發表於 週三 9月 03, 2003 11:24 pm

Andy:冇錯,我係講緊果本野。師兄果然識貨。 :)

Emily、Andy、rt:要我做演講,我怕悶死你地。
我直說直話啦:我唔知大家的水平係邊,so如果以朋友傾計方式來講野我會易D控制我所講的content。但如果要我做presentation就死得。 :(

低B問題我都曾經問過,我先唔怕人問呢D野wor。

瑪姬、pooh:我唔會玩問答比賽。不過要我做公証人的話,我係唔會俾答野時有問題的人咁易過骨架wor。 :lol:

大雄:如果對有關set JR問題有疑問的話,歡迎找我幫手。(不過車費題就唔好出啦,大家都冇得玩架。) :-)
Steven@手尾長!

Steven
高級會員
高級會員

文章LaLa 發表於 週四 9月 04, 2003 12:11 am

Steven 寫:瑪姬、pooh:我唔會玩問答比賽。不過要我做公証人的話,我係唔會俾答野時有問題的人咁易過骨架wor。

搭訕時間:

咁大師o既角色咪好似”中華常識鬥一番”(King Sir主持o個個節目,對唔住,好少睇)坐o係側邊o個o的教授:

主持人大雄問:大師,請問參賽者o既答案:「日本鐵路」正確嗎?
大師答:根據JR官方文獻,答「日本鐵路」並不正確,正確答案應該係:「日本鐵道」.

好權威o番!

搭訕完畢.

:)))::)))::)))::)))::)))::)))::))):
LaLa
超級會員
超級會員

文章ANDY 發表於 週四 9月 04, 2003 1:17 am

La La
咁你有無興趣參加呀?
有就La La 聲去報名喇! :D
頭像
ANDY
高級會員
高級會員

文章ANDY 發表於 週四 9月 04, 2003 1:46 am

呀!
仲有Emily同KK,
你地都參加啦!
頭像
ANDY
高級會員
高級會員

文章LaLa 發表於 週四 9月 04, 2003 1:52 am

Andy 兄,幸會!從travelpooh口中得知兄台乃係高手一名,日後如有機會請指教指教!

(回復正常tone)

報名?a-no-ne,去得都報o左啦,話明搭訕嘛,下次啦!

:)))::)))::)))::)))::)))::)))::))):
LaLa
超級會員
超級會員

文章travelpooh 發表於 週四 9月 04, 2003 12:51 pm

LaLa 寫:Andy 兄,幸會!從travelpooh口中得知兄台乃係高手一名,日後如有機會請指教指教!

(回復正常tone)

報名?a-no-ne,去得都報o左啦,話明搭訕嘛,下次啦!

lala,
唔正常的tone係點呀??
題外話: 上次你睇果個北海道節目, 係幾時?? 邊個台呀??

andy,
其實佢地幾個我都搵過, 不過, 號召力不夠呢.
~~~~~~~~~殘念~~~~~~~~~~~
:eye: :eye: :eye: :eye: :eye: :eye: :eye: :eye: :eye: :eye: :eye: :eye: :eye: :eye: :eye: :eye: :eye: :eye:
頭像
travelpooh
至尊會員
至尊會員

文章ANDY 發表於 週四 9月 04, 2003 9:37 pm

噢! 原來如此! 可惜! 可惜!
頭像
ANDY
高級會員
高級會員

文章KK 發表於 週四 9月 04, 2003 10:43 pm

ANDY 寫:呀!
仲有Emily同KK,
你地都參加啦!

Sorry, 岩岩撞期. :( :( :(
頭像
KK
普通會員
普通會員

文章LaLa 發表於 週五 9月 05, 2003 3:44 am

travelpooh 寫:lala,唔正常的tone係點呀??

唔正常?嚇死你呀!

travelpooh 寫:題外話: 上次你睇果個北海道節目, 係幾時?? 邊個台呀??

星期日十二點無記,上次係由胡杏兒同另一個不知名o既藝員親身去北海道介紹景點,不過o的景點都好表面同大路o羅,上o黎呢度睇遊記仲實際.

travelpooh 寫:andy,其實佢地幾個我都搵過, 不過, 號召力不夠呢.

撞期o者,唔關你事o既.

LaLa
超級會員
超級會員

文章travelpooh 發表於 週六 9月 06, 2003 12:46 am

o都, o都, o都.................................
特別報告:
聚會詳情有最新update了
日期:2003年9月21日(星期日)
時間:下午2時至晚上10時
地點:越情牽Vietnam Delights Paradise
http://www.nobitaworld.com/jworld/extra ... tra009.htm
頭像
travelpooh
至尊會員
至尊會員

文章Steven 發表於 週六 9月 06, 2003 2:58 am

LaLa 寫:搭訕時間:

咁大師o既角色咪好似”中華常識鬥一番”(King Sir主持o個個節目,對唔住,好少睇)坐o係側邊o個o的教授:

主持人大雄問:大師,請問參賽者o既答案:「日本鐵路」正確嗎?
大師答:根據JR官方文獻,答「日本鐵路」並不正確,正確答案應該係:「日本鐵道」.

好權威o番!

搭訕完畢.

你唔好玩小弟啦,lala姐。(尤其是要做一D長時間令人發惡夢的工作) :-(
我邊有資格做「中華"填鴨"狀元紅」果個教授先得架? :lol:

你要我用文字串人都仲可以。 :lol: :D
Steven@手尾長!

Steven
高級會員
高級會員

文章風之谷 發表於 週六 9月 06, 2003 9:48 am

等我又搭O下訕先~~ :D

同咁多位大哥大姐打個招呼先 : "hihi..咁多位你地好"....... :))):

travelpooh,
我都話要等谷囡開學先答到你喇....依家真係出席唔到你地個聚會喇....因為當日要出席谷囡學校既座談會....黎唔到喇.....抱歉.....寄望下次.... :( :(

rt 寫:再加個眾志城成為大少,幫佢既貧乏之旅籌款/糧,
大少,你好諗定表演d乜野俾我地睇喇。 :D

rt, 我贊成你呢個提議, 雖然我出席唔到....籌糧呢家野...我一定精神同實際上都支持o家o下......(大少仲未話我知要乜糧餉喎....???????? :-) )

大少....谷囡咁耐無見你....有d掛住你喎..... :D :D
頭像
風之谷
高級會員
高級會員

文章citibatter 發表於 週六 9月 06, 2003 2:29 pm

大雄 寫:唔好意思呀各位,原來係會員聚會那一版我用了公告的形式,所以大家無得回覆。咁大家方便的話,可以係呢一個留言下報名或者比個email我報名亦可。

Hi 大雄,

Please count me in for two people (my wife and I).

Thanks,

Citibatter
citibatter
普通會員
普通會員

上一頁下一頁

回到 會員聚會

線上會員

正在瀏覽此版面的會員: 沒有註冊會員 和 1 位訪客