大雄的日本世界第六次聚會

會員聚會公告

版主: ecwebmaster, 三杉淳, 版管

文章大雄 發表於 週日 7月 21, 2002 2:37 am

第六次聚會動議中,請在這邊討論日期、時間、地點、人數、內容.....
頭像
大雄
高級會員
高級會員

google adsense
Google

文章小丙 發表於 週日 7月 21, 2002 12:44 pm

請先預我一份。
小丙
高級會員
高級會員

文章Tony 發表於 週日 7月 21, 2002 12:58 pm

To 大雄:
都預我一份先啦!
頭像
Tony
普通會員
普通會員

文章大雄 發表於 週日 7月 21, 2002 5:07 pm

小丙和tony想做攪手呀?好呀、好呀~~~
頭像
大雄
高級會員
高級會員

文章travelpooh 發表於 週日 7月 21, 2002 5:25 pm

哈哈,轉左來依邊.
轉左返大雄地頭果邊d舊message先,等大家唔洗兩頭走.
:razz:
Tony
來自202.134.121.XXX於2002年07月20日 09點05分54秒回覆留言
To 大雄:
上次地點都ok,我提議維持舊地點,人數可能只有35人左右.時間當然早得就早,因為可以早有早講,遲有遲講.今次仲可以大家約定去宵夜架.

To Winnie:
地方仲可唔可以大d? 或者兩間房?

--------------------------------------------------------------------------------
ANDY
來自218.103.120.XXX於2002年07月20日 09點38分50秒回覆留言
上次果度好似已經係兩間房o黎, 今次可能要三間房至夠, 不過果度好似係deadend, 唔知有無更大o既呢?

靚女winnie可能真係發o左達, 唔見o左人o既?

--------------------------------------------------------------------------------
travelpooh
來自202.40.210.XXX於2002年07月20日 12點37分33秒回覆留言
ANDY,
果度好似已經係3間房,人數方便都可以多過上次,因大部份人都係周圍走,同企係度傾多.
只係食野時候先搵位坐下,有d都係企呢.
你估得冇錯呀,靚女winnie真係發o左達,已去左旅行呀.

Tony,
"早有早講,遲有遲講.今次仲可以大家約定去宵夜架."
-->I agree

Tony
來自203.99.149.XXX於2002年07月20日 19點58分20秒回覆留言
To Andy:

我的意思是有冇第二間三間打通的房,大家最多走兩場,但可以容納好多人.

Tony
來自203.99.149.XXX於2002年07月20日 19點58分30秒回覆留言
To Andy:

我的意思是有冇第二間三間打通的房,大家最多走兩場,但可以容納好多人.

travelpooh
來自203.198.24.XXX於2002年07月20日 21點31分07秒回覆留言
Tony,
好似之前,有人講起book渡假屋的!!
你記唔記得呀??
各位又覺得點樣??
可以通頂呀!! 最好近市區!!
唔知西貢, 沙田, 大埔, 大圍, 依幾個地點又如何呢??

勞大少
來自202.140.102.XXX於2002年07月21日 00點09分37秒回覆留言
小弟諗今次要聚返十零粒鐘先夠皮.

大雄
來自203.218.23.XXX於2002年07月21日 02點31分21秒回覆留言
渡假屋有個技術問題就係有幾多人過夜?又有幾多空間過晚o既人休息?又有幾多人唔過夜的話要幾點走...
今日下午同sandy相討過,這次聚會的討論將利用她網站的日遊討論區的gathering function區討論!網址:http://ec2japan.no-ip.com/phpBB/viewforum.php?forum=2&3
頭像
travelpooh
至尊會員
至尊會員

文章travelpooh 發表於 週日 7月 21, 2002 6:49 pm

要睇番之前的gathering message,可以去呢度:
http://ec2japan.no-ip.com/phpBB/viewtop ... =1&start=0
頭像
travelpooh
至尊會員
至尊會員

文章小朱朱 發表於 週日 7月 21, 2002 7:07 pm

我又要去,最好星期日
頭像
小朱朱
普通會員
普通會員

文章travelpooh 發表於 週日 7月 21, 2002 8:32 pm

大雄,
時間:最好八月中啦,如果唔係,就九月中都得.
我8月25日出發,大約去兩星期啦.
其實九月尾都ok o架,又或十月都好.
地點:上次富豪winnie(andy話的)果度都好正,佁雞翼仲正. 不過,如果去渡假屋仲好, 又或者一個可以去得好夜又者可以通頂的地方都唔錯的.
人數:你係攪事人,你話事啦.
內容:好似上次咁都好足夠啦.
頭像
travelpooh
至尊會員
至尊會員

文章瑪姬加古山 發表於 週日 7月 21, 2002 10:11 pm

wai wai wai...各位,
你地究竟上次o係邊攪呀,一時一間房,一時兩間房, 卡拉ok定係聯誼會呀??
新人俾唔俾加入喎??

一頭霧水o既瑪姬
瑪姬加古山
普通會員
普通會員

文章小丙 發表於 週日 7月 21, 2002 10:47 pm

大雄:
首先澄清,請預我第一個參加。

瑪加姬古山:
上次在"星x明居"的會所,是靚女兼有錢的winnie幫我們安排的地方。一間房是由2間還是3間房(不記得)打通的,所以,3變1。
各路哈日友無任歡迎,最緊要帶埋你在日本的戰績。
小丙
高級會員
高級會員

文章大雄 發表於 週日 7月 21, 2002 10:52 pm

而家攪八月中好似有點趕,一係就安排九月中至底。
我呢次想做發起人咋,好多野整,連訓覺都唔多夠時間,所以有無人想做攪事人o者?好似上次我提議咁,組個committee出黎,每次幾個人攪,人人都有機會出力,咁比較公平d,仲有時間長的話,除左睇相o既主力活動外,仲可以攪多d討論、問題遊戲呀咁!
頭像
大雄
高級會員
高級會員

文章koala 發表於 週日 7月 21, 2002 10:58 pm

九月至攪唔錯喎.不過等埋阿travelpooh啦.坉茪H好似幾有趣.
頭像
koala
普通會員
普通會員

文章勞大少 發表於 週日 7月 21, 2002 11:32 pm

九月先搞可以等齊咁多位剛於暑假去完遊埠既網友到時就有多d靚相睇la.

要大雄兄一個獨擔大旗係辛苦d,不如我地就找幾個人出黎從旁協助一下,分擔下大雄兄既辛勞la.

travelpooh梗係有趣la.有大智慧既人係特別有趣d嫁.:-D
頭像
勞大少
超級會員
超級會員

文章小丙 發表於 週日 7月 21, 2002 11:59 pm

也可以吖,大雄,你覺得勞大少的建議如何?
小丙
高級會員
高級會員

文章Winnie 發表於 週一 7月 22, 2002 9:01 am

各位
我剛去完泰國返黎, 唔掛得一路玩一路眼眉跳啦, 原來你地係度提我, 不過'靚女'同'富豪'我都未做過, 多謝你地比次機會我.
言歸正傳, 我都讚成9月才攪聚會會好d, 唔洗咁趕, 上次function room好就好, 不過要帶出帶入就有d唔方便, 我都希望係星期日攪, 我同我好朋友星期六可能要返成日工, 好難計到咁遠日子.

大雄
我上次同你提過係銅鑼灣個會, 你有無興趣呀? 可以燒野食, 不過就殘d.
Winnie
普通會員
普通會員

文章ANDY 發表於 週一 7月 22, 2002 10:09 am

winnie
哦! 你真係發o左達去旅行, 無辦法啦! 為o左大眾o既利益, 擦o下鞋都要嫁喇! 你唔好當真喎! 哈哈!

燒野食我個人覺得唔係咁好, 比較side時間, 有攪到好污"租", 而且到時d朋友會掛住傾o曷同睇相, 懶得去燒, 結果就會淨低d野食唔知點算.

我呢兩個月都唔會去旅行, 而且唔係太忙, 可以幫下手, 正如勞大少所講, 分工合作, 不過唔知可以點幫.
頭像
ANDY
高級會員
高級會員

文章Winnie 發表於 週一 7月 22, 2002 6:03 pm

ANDY
都知你淨係擦下鞋, 我唔會當真. 今次有得去旅行都係成你貴言啦.
你真係大少爺一名, 燒野食都'鹽'污'租', 要唔要幫你燒埋呀? 做你個女朋友真係麻煩...

各位
如果你地鍾意上次個會所, 我都無問題, 你地決定啦, 上次已經係3間房打通, 係最大, 無得再大o架o剌.
Winnie
普通會員
普通會員

文章ANDY 發表於 週一 7月 22, 2002 7:46 pm

我唔係大少, 勞大少先係大少, 有名你叫, 做我女友都不知幾幸福呀!

其實唔駛燒啦, 你整咪得囉, 上次果d雞翼好好食呀! 今次有無新野呀, 不如鹵水, 巴辣, 可樂都好喎! 哈哈!

其實上次果度多十個八個都應該仲得, 不過唔知時間可唔可以再長d呢?

或者大家準時d集合, 咁就唔駛靚女走o黎走去.

仲有大雄講果d主題同項目, 真係認真諗下去.
頭像
ANDY
高級會員
高級會員

文章訪客 發表於 週一 7月 22, 2002 11:17 pm

靚女winnie:
原來你又去咗旅行,實在令人投以艷羨的目光。
訪客

文章勞大少 發表於 週一 7月 22, 2002 11:44 pm

係ar,winnie.如果可以既話再整d燒雞翼同沙律俾我地品嚐一下ar.其實您果間高級尊貴既會所幾多點開姐?可唔可以由開始營業book到呇洶uga?:D
頭像
勞大少
超級會員
超級會員

下一頁

回到 會員聚會

線上會員

正在瀏覽此版面的會員: 沒有註冊會員 和 1 位訪客